GTA 5Новини

Картелі використовують GTA Online для вербування контрабандистів

Картелі використовують GTA Online для вербування контрабандистів наркотиків. Жінка, у якої знайшли 60 кг метамфетаміну, захованого у паливному баку джипа, сказала, що перевозила електроніку для людини, з якою познайомилася у GTA.Кровожерливі мексиканські картелі грають у Grand Theft Auto, щоб вербувати геймерів в інтернеті, повідомляється у статті британського таблоїда Dailystar.

Поліція і раніше підозрювала, що банди полюють на гравців, але доказів було замало, поки що одна з наркокур’єрів не розповіла, де в її машині з’явилося 60 кг метамфетаміну.

Співробітники митної та прикордонної служби в Аризоні виявили Алісу Наварро з величезною партією наркотиків в автомобілі Jeep Cherokee у листопаді минулого року.

Вона розповіла, що 11 місяців тому грала в GTA і познайомилася з чоловіком, на ім’я Джордж, який почав переписуватися з нею у грі, а потім вони почали спілкуватися у Snapchat.

Наварро зізналася, що в результаті вони зустрілися в реальному житті. Це сталося після того, як Джордж запропонував їй 2000 доларів за роботу “кур’єра”, що перевозить електроніку через кордон США.

Федеральні слідчі вважають, що Джордж обіцяв Наварро “немислиме багатство” і запропонував використовувати вантажівку, яка, на їхню думку, і є джипом, на якому її було зупинено.

Наварро було доручено зустрітися в Мексиці з людиною, на ім’я Альфредо, яка передала їй автомобіль і порадила зупинятися на заправних станціях, поки вона не зустріне іншу невідому їй людину. Наркокартелі відомі контрабандою наркотиків в електроніці, але в такому випадку наркотики, які виявили прикордонники, були заховані у паливному баку.

Коли слідчі запитали Наварро, чи не здається їй це дивним чи сумнівним, вона зізналася, що це здається підозрілим, і навіть запитала себе: “Що я роблю?”. Наварро визнала себе невинною за звинуваченням у змові з метою ввезення та продажу метамфетаміну, а також у його зберіганні.

За місяць до цього інциденту минулого року троє дітей були завербовані у популярній мобільній грі Free Fire, повідомляє поліція міста Оахака в Мексиці.Дітей залучали до злочинної діяльності, пропонуючи їм 200 доларів на тиждень за те, що вони стежитимуть за картелем. Також повідомлялося, що наркоторговці, які стверджують, що вони належать до різноманітних банд, включаючи картель Сіналоа, грали Grand Theft Auto Online пізно вночі, аби вербувати дітей.