GTA 3Інформація

Деталі GTA III, про які ви могли не знати. Частина 2

Деталі GTA III, про які ви могли не знати. Частина 2

Друга частина статті, де ми поговоримо про деталі в GTA III, які не помітили більшість гравців. Першу частину якої можна знайти тут.

Лікарі лікують не всіх
Деталі GTA III, про які ви могли не знати. Частина 2

Якщо гравець будь-яким чином вб’є пішохода в GTA III, на місце може приїхати карета швидкої допомоги. Лікарі підійдуть до потерпілого, зроблять йому масаж серця, і він знову зможе ходити по вулицях Ліберті-Сіті.

Але якщо потерпілий втратив якусь кінцівку або голову, медики вже нічого не зможуть зробити. Вони лише подивляться на тіло і підуть далі. Якщо в другому випадку дійсно нічим не допоможеш, то в першому до розробників виникають питання. Мабуть, співробітники Rockstar виходили з логіки, що до моменту прибуття лікарів поранений втратить дуже багато крові через відсутність кінцівки та загине.

Прилавки в Чайнатауні можна рухати

Неподалік від того місця, де в одній з ранніх місій Клод вбивав Чанкі Лі Чонга, можна знайти чотири пересувних прилавків. Якщо побігти прямо на один з них, то вийде зрушити об’єкт з місця.

Зробити це дещо складніше, ніж з коробкою, але якщо є бажання можна терпляче доштовхати прилавок до обмежувальних стовпчиків.

Калюжі та віддзеркалення
Деталі GTA III, про які ви могли не знати. Частина 2

На початку 2000-х можливості розробників були обмежені технічними характеристиками консолей, тому динамічних тіней і віддзеркалень в GTA III не було. Але все ж Rockstar вдалося знайти вихід з цієї ситуації.

Якщо намальовані тіні від дерев і рейок можна побачити повсюди, то побачити калюжі гравець зможе лише в декількох місцях. Одне з таких місць знаходиться в Чайнатауні, на захід від спортивного майданчика. У калюжах можна побачити відображення розташованих поруч будівель і вивісок. Друге місце – Бедфорт Поінт. Третє, звичайно ж, двір халупи Клода на острові Стаунтон.

До речі, ще можна помітити різний ступінь опрацювання калюж. Якщо біля халупи Клода пробігти по воді, можна почути характерні звуки. В інших же місцях таких звуків немає.
Швидше за все, розробники хотіли зробити так, щоб калюжі з’являлися всюди і тільки після дощу. Однак потім відмовилися від цієї ідеї, і ми можемо побачити лише деякі сліди цього наміру.

Навушники з об’ємним звуком

У місті можна зустріти чувака, який весь час ходить в навушниках і слухає якийсь непотріб. До того ж настільки голосно, що тріск чується за пів метра від нього. Звук посилюється в міру наближення і слабшає, коли Клод віддаляється.

Якщо дати прочухана цьому бевзню, музика в навушниках продовжить грати.

На вулицях міста зустрічаються злодії

Повсюдно можна зустріти тітушок, які намагаються полегшити кишені громадян від зайвої ноші. Для цього розробники навіть зробили спеціальну анімацію. Мабуть, злодії ще недосвідчені, адже їх постійно помічають. Перше бажання, яке виникає в обкраденого громадянина, повернути своє і відбити у зловмисника бажання і далі грабувати чесних громадян.

Тут може бути два варіанти розвитку подій. Натрапивши на гнів міцного робочого, злодій не буде геройствувати та вважатиме за краще тікати. А обкрадений робочий побіжить за ним в надії повернути свої гроші. Але якщо жертвою пограбування стала шльондра, то злодій спробує дати їй відсіч.

GTA 3Інформація

Деталі GTA III, про які ви могли не знати. Частина 1

Деталі GTA III, про які ви могли не знати. Частина 1

У GTA III повно секретів, пасхальних яєць і дрібниць. Деякі з них, наприклад місто-привид, привернули увагу багатьох гравців. Тому напевно майже кожен шанувальник GTA зробив спробу хоча б раз потрапити в це цікаве містечко. Але все ж є в цій грі речі, які можна помітити не одразу. Тому ми розповімо про 5 деталей GTA III, які можна було не помітити. Частина 1.

Деякі заклади працюють тільки в темний час доби й відкриваються ввечері

На острові Портленд існує район, де повно цікавих місць. Місцевий квартал червоних ліхтарів готовий запропонувати дорослі розваги на будь-який смак, в тому числі й не зовсім законні. Деякі заклади ​​закриті вдень й відкриваються лише о 19:00, інші ж працюють цілодобово. Тут можна знайти пару клубів, що працюють тільки в темний час доби: перший знаходиться біля автомайстерні в Портленді, а другий поруч з клубом Луїджі.

У день їх вітрини наглухо закриті залізними ролетами, але якщо ви приїдете до одного з цих закладів рівно о сьомій вечора, то побачите, як ролети раптово зникають.

Деякі звуки можна почути тільки вночі
Деталі GTA III, про які ви могли не знати. Частина 1

Після того, як вищезгадані клуби відкрилися і почали приймати перших відвідувачів, ми рекомендуємо вам підійти ближче. Так ви зможете почути цікаві звуки, нехай і трохи приглушені. Крім повільної музики чуються і жіночі зітхання. Втім, для кварталу червоних ліхтарів це цілком природне явище.

Скло розбивається в залежності від місця попадання кулі

Мало хто звертає увагу на те, що після пострілу в вікно скло не відразу розлітається на шматки. Це відбувається суворо за законами фізики. Наприклад, якщо ви вистрілили в правий верхній кут, то саме з тієї точки почнуть розходиться тріщини. Перші шматки скла вилетять з правого верхнього кута, а вже потім скло розіб’ється повністю. При пострілі в лівий верхній кут руйнування почнеться саме звідти.

До речі, великі шматки скла при зіткненні з асфальтом розлітаються на безліч дрібніших. Помітити це непросто, тому що все відбувається протягом декількох мілісекунд.

Симуляція вітру
Деталі GTA III, про які ви могли не знати. Частина 1

У GTA III присутній часткова симуляція вітру. Дерева, звичайно, не колишуться, але деякі прояви вітру можна помітити. Достатньо лише поспостерігати за газетними сторінками та опалим листям, що лежить на дорозі. У ясну погоду потривожити сміття може лише машина, що проїжджає повз. Повітряний потік від якої відносить листя і папір в сторону.

А ось в погану погоду вітер явно посилюється. Це можна помітити по переміщенню опалого листя та іншого сміття.

Повноцінний годинник і термометр в Стаунтон

В районі Бедфорд Поінт на острові Стаунтон серед яскравих вивісок можна виявити електронні табло та аналоговий годинник. На табло з певним інтервалом відображається той час, то температура. А по циферблату великого аналогового годинника рухаються хвилинна і секундна стрілки, що показують точний час.