GTA 3Інформація

Головний герой GTA 3: Біографія та що про нього відомо

Головний герой GTA 3: Біографія та що про нього відомо

Як звати головного героя GTA 3? Щодо цього є сумніви. У самій GTA 3 його ім’я невідоме, тому всі називали його так, як хотіли. Хтось жартома прозвав його Фідо (англомовний аналог нашого Сірка), і багато хто помилково думав, що це і є його ім’я. Чутки розвіялися лише з появою GTA San Andreas, де його назвали Клодом.

Головний герой GTA 3

Однак допитливі фанати були настільки зацікавлені, що побажали дізнатися і прізвище Клода. Розробники довго не відповідали, проте незабаром на офіційному сайті з’явилася інформація про ім’я протагоніста GTA 2 – Клод Спід. Цікавості гравців не було меж, а розробники підлили масла у вогонь, відповівши, що прізвище головного героя GTA 3 може бути Спід. Попри все, прямого підтвердження досі немає, як і інших версій. Велика частина людей вирішила, що головний герой GTA 3 і її попередниці, GTA 2 – один і той же чоловік, з цієї причини носить одне прізвище – Спід.

Німий або мовчазний?

Клод не говорить. Взагалі. Це породило масу чуток і суперечок, де головною фігурувала тема “Він говорити взагалі вміє?”. Розробники відмовчувалися дуже довго, але потім нарешті відповіли. Було пояснено, чому він не говорить в GTA 3. Це було пов’язано з технічними обмеженнями того часу. Хоча залишається незрозумілим, чому вони не подарували Клоду голос в San Andreas, і питання, що мучило гравців ось уже кілька років, залишився без відповіді. Він німий або мовчазний? Думаю, кожен вирішує для себе.

Біографія Клода

Тепер деякі факти з його біографії. Народився Клод в Лос-Сантосі. Чи був він німим в дитинстві та хто його батьки, невідомо. У рідному місті він брав участь у вуличних перегонах. Десь у віці від 21 до 26 (саме на цей вік може претендувати той Клод, якого нам показали в Сан-Андреасі) Клод програв Карлу в перегонах, а дівчина Карла Каталіна вмовила Клода поїхати в Ліберті-Сіті.

Головний герой GTA 3

Там він прожив з нею десяток років, грабуючи магазини, беручи участь у злочинній діяльності та взагалі сіяв хаос на вулицях Ліберті-Сіті. Проте у 2001 році Каталіна запропонувала хлопцеві “виграшну” справу – пограбування банку в Ліберті-Сіті спільно з колумбійськими наркодилерами. Саме з цього пограбування і починається сюжетна лінія GTA 3. Через деякий час Клод повністю знищує банду колумбійців і саму Каталіну (а попутно ще кілька сотень бандитів, копів й просто безневинних жителів), заробляє на цьому близько півмільйона доларів і викрадає транспорт на суму, в десятки, якщо не сотні разів, що перевищує зароблені півмільйона.