GTA 4Статті

Маловідомі факти про GTA IV. Частина третя

Третя збірка маловідомих фактів про GTA IV.

Маловідомі факти про GTA IV. Частина третя

1. Прізвище Bellic насправді не є сербським. Воно було вигадане розробниками гри. Цікавим фактом є те, що існують два схожих українських прізвища – Бєлік та Білик.

2. Багато хто не оцінив систему рукопашного бою у грі. В деяких аспектах вона набагато краще, ніж у GTA V. Ніко може наносити різні удари руками, ногами, ухилятися та робити різні фінти, яким можуть позаздрити професійні бійці.

3. Також Ніко може відібрати холодну зброю свого недруга під час сутички.

4. Багато епізодичних персонажів з’являються знову і знову у різних місіях. Наприклад, порноактор з місії “Do You Have Protection?” це той самий хуліган, що погрожував Берні розправою у “Hating the Haters”.

5. З переходом на новий ігровий рушій, розробники вирішили відмовитися від старих персонажів серії. В одному з будинків можна знайти написи на зразок “RIP CJ” чи “RIP TOMMY”, що означають “Спочивай з миром, СіДжей”, “Спочивай з миром, Томмі”. Вочевидь таким чином Rockstar вирішили з ними попрощатися.

6. Rockstar відмовилися і від частини нововведень з GTA San Andreas. Головному герою більше не треба регулярно харчуватися та слідкувати за своїм фізичним станом.

7. Якщо забратися всередину статуї на Острові Щастя, то можна знайти серце Ліберті-Сіті.

8. Зовнішність Ніко часто порівнюють із зовнішністю російського актора на ім’я Володимир Машков.

9. GTA IV перша і поки що єдина гра серії, де звучала українська мова. Її можна почути на Vladivostok FM.