GTA 4Статті

Маловідомі факти про GTA IV. Частина четверта

Четверта збірка маловідомих фактів про GTA IV.

Маловідомі факти про GTA IV. Частина четвера

1. Розробники планували повністю відмовитися від використання маркерів та позначок у грі. Ідея виявилась не зовсім практичною, тому у процесі розробки Rockstar все-таки повернула їх до гри.

2. Rockstar планували дозволити гравцю слухати радіо через телефон у грі. З невідомих причин дана можливість не ввійшла у фінальну версію гри.

3. Автор українського перекладу GTA IV – ua2004, засновник і адміністратор сайту gtaworld.org.ua. Сам переклад можна завантажити ось тут.

4. Бюджет GTA IV склав 100 млн. долларів. На той час ця цифра була просто феноменальною для ігрової індустрії. Згодом у 2013 Rockstar задали нову планку, вклавши 365 млн. у GTA V.

5. GTA IV стала першою відносно серйозною і драматичною грою серії, проте разом з цим Rockstar не забули і про гумор.

6. Також час від часу головний герой має робити моральний вибір – залишити жертву живою чи вбити, вбити одну людину чи іншу.

7. GTA IV одна з небагатьох ігор, де реалістично відтворений Нью-Йорк.

8. Гравець може давати гроші вуличним музикантам. Це поновлює запас його здоров’я. Якщо дати гроші декілька разів підряд, можна отримати джазовий рінгтон на свій мобільний телефон.

9. Також на вулицях можна давати гроші бездомним. Крім звичайної подяки ті можуть допомогти Ніко, якщо на нього хтось буде нападати.