Технології

Зворотна сумісність на PlayStation 5 і Xbox Series X|S

Зворотна сумісність на PlayStation 5 і Xbox Series X|S

Релізи PlayStation 5 і Xbox Series X|S відбудуться вже в цьому місяці, і ми хочемо підтвердити, що версії Grand Theft Auto V і Red Dead Redemption 2 для PlayStation 4 і Xbox One можна буде запустити на нових консолях в режимі зворотної сумісності. Також в цьому режимі будуть працювати оновлені версії L.A. Noire (в тому числі видання L.A. Noire: The VR Case Files для PlayStation VR) і ряд класичних ігор Rockstar.

Якщо ви придбали фізичну копію, диск з грою можна буде вставити безпосередньо в PlayStation 5 або Xbox Series X (це не стосується консолей PlayStation 5 Digital Edition і Xbox Series S). Володарі цифрових копій зможуть відразу ж завантажити всі сумісні ігри Rockstar Games, прив’язані до їх облікового запису PlayStation Network або Xbox Live. На PlayStation 5 вони будуть доступні в розділі «Ваша колекція» бібліотеки ігор, а на Xbox Series X | S – в розділі «Готово до встановлення».

У будь-якому випадку у вас буде можливість продовжити з того ж місця, де зупинилися. Файли зі збереженнями та самі ігри можна скопіювати на нову консоль за допомогою кабелю LAN, бездротового з’єднання або накопичувача USB. Крім того, ви можете перенести останнім хмарне збереження, прив’язане до вашого профілю PlayStation Network або Xbox Live. Перш ніж приступити до гри на PlayStation 5 або Xbox Series X|S, переконайтеся, що на вашій консолі PlayStation 4 або Xbox One включені хмарні збереження.

Ваш прогрес і звершення в Grand Theft Auto Online і Red Dead Online також збережуться – за умови, що на новій консолі ви будете грати з використанням того ж облікового запису PlayStation Network або Xbox Live. Перевірити, чи пов’язані ваші облікові записи, можна на сторінці https://socialclub.rockstargames.com/settings/linkedaccounts.

Також всі попередні ігри Rockstar Games, що підтримують режим зворотної сумісності з Xbox One, також будуть доступні на Xbox Series X|S. До них належать такі ігри, що виходили на Xbox 360 або оригінальної Xbox:

Bully: Scholarship Edition
Grand Theft Auto IV
Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
Grand Theft Auto: San Andreas
Midnight Club: Los Angeles
Red Dead Redemption
Rockstar Games Presents Table Tennis

Аналогічним чином будуть доступні гри Rockstar Games для PlayStation 2, які зараз можна придбати в PlayStation Store на PlayStation 4:

Bully
Grand Theft Auto III
Grand Theft Auto: San Andreas
Grand Theft Auto: Vice City
Manhunt
Max Payne
Red Dead Revolver
The Warriors

І як бонус: всі власники підписки PlayStation®Plus будуть щомісяця отримувати по 1 000 000 GTA $ за вхід в GTA Online на PlayStation 4 аж до релізу окремої версії GTA Online на PlayStation 5 у 2021 році. Кошти будуть зараховуватися на ваш рахунок в Maze Bank протягом 72 годин.