Технології

Sony офіційно презентувала PlayStation 5

Sony офіційно презентувала PlayStation 5

Sony провела трансляцію, присвячену PlayStation 5, де компанія показала дизайн нової консолі. Також стало відомо, що разом зі стандартною версією PS5 в продаж надійде версія без дисковода. Поки що Sony не сказали нічого про дату початку продажів або ціну.

PlayStation 5 отримає восьмиядерний процесор AMD Zen 2 c частотою ядер до 3,5 ghz. Графічний процесор консолі створений на базі AMD Radeon RDNA 2 і має потужність близько 10,3 терафлопса. Заявлена ​​також повна реалізація технології трасування променів. Оперативної пам’яті буде 16 гігабайт нового стандарту GDDR6 з пропускною спроможністю 448 гігабайт в секунду.

Нова консоль отримає SSD-накопичувач з 825 гігабайтами пам’яті і пропускною спроможністю від 5,5 до 9 гігабайт в секунду. Таке рішення дозволить не тільки зменшити завантаження, але і знизити навантаження на оперативну пам’ять, так як накопичувач можна використовувати як файл підкачки.

Sony офіційно презентувала PlayStation 5

Перед презентацією самої консолі Sony детально розповіла про новий геймпад DualSense. По-перше, він отримає новий дизайн. Він стане більший і важчий, чим DualShock. Також девайс має адаптивні курки зі зворотним зв’язком. Геймпад отримає вдосконалену систему вібрації, що дає більш реалістичні і різноманітні відчуття.

Точна дата виходу PS5 невідома, і ймовірно, її оголосять в липні. Вартість консолі також не повідомляється, але за чутками, вона складе близько 500 доларів.