Технології

PlayStation 5: Дата релізу, Характеристики, Новини і Чутки

Наступне покоління консолей PlayStation вийде наприкінці 2020 року. Тут ми зібрали всю відому інформацію.

Відповіді на популярні запитання

Що це? PS5 – нове покоління консолей, яке замінить PS4 Slim і PS4 Pro.
Коли реліз? Sony заявили: «Святковий сезон 2020», так що швидше це за все жовтень або грудень 2020.
У що можна буде зіграти? Поки що немає точних даних, але скоріше за все у всі франшизи від Sony. Включаючи ігри, що знаходяться в розробці.
Чи буде віртуальна реальність (VR)? О так! Нове покоління буде підтримувати PSVR. А також ходять чутки про те, що з’явиться PSVR 2.

Дата релізу PlayStation 5

Sony офіційно заявили, що PS5 з’явиться під час святкового сезону 2020 року. Тому можна припустити, що це жовтень або грудень наступного року. Також це збігається з тим, коли вийде Xbox Project Scarlett, нове покоління консолей від Microsoft.

Характеристики PlayStation 5

Що нас чекає в PS5?

Спеціальний 8-ядерний процесор AMD на основі архітектури Ryzen третього покоління. У зв’язці з сімейством графічних процесорів Radeon Navi. А також вбудована система зберігання файлів на SSD. 3D аудіо і зворотна сумісність з іграми PS4 і обладнанням PSVR. Начинка від AMD повністю розкриває можливості трасування променів. Це передова технологія освітлення, яка може забезпечити занурення в ігрову графіку наступного рівня. Подібна техніка використовується в Голлівуді.

За підтримки 8K TV ми отримаємо більш деталізовані текстури. Новини про виготовлений на замовлення SSD-накопичувач вам сподобаються – просто тому, що ігри стануть більш складними, це не означає, що вони будуть завантажуватися повільніше. Передбачається, що новий SSD у 19 разів швидше, ніж звичайні SSD (але, з огляду на різницю в швидкості між SSD і оптичним приводом, встановлення ігор буде обов’язковим).
 
Фізичні копії ігор для PS5 використовуватимуть оптичні диски ємністю 100 ГБ. А оптичний привід буде одночасно служити плеєром Blu-Ray 4K. Обладнання наступного покоління буде мати повністю оновлений інтерфейс.

Новини та чутки про PlayStation 5
Геймпад PlayStation 5

PS5 буде поставлятися з новим геймпадом, у якого ще немає офіційної назви. Девайс буде оснащений новою технологією тактильного зворотного зв’язку. Яка замінить технологію в DualShock 4. Це дозволить поліпшити взаємодію і точність для гравця. Контролер PS5 також матиме адаптивні тригери, які, за словами Sony, «вмонтовані у кнопки тригерів (L2/R2)». Ці адаптивні тригери дозволять розробникам програмувати опір тригерів для більш точного моделювання дій.

3D-зображення без окулярів

Sony зареєструвала патент на екран з тривимірним голографічним дисплеєм. Технологія дозволить користувачам переглядати 3D-відео, включаючи фільми та ігри, без необхідності використання 3D-окулярів. Цілком можливо, що ми побачимо цю технологію в PS5.

Вільний вибір, що встановлювати

Гравці зможуть встановлювати або видаляти певні режими гри. Таким чином, замість повного встановлення гри, ви зможете встановити просто сюжетну частину. А потім встановити мультиплеер або навпаки. Це стало можливим завдяки сучасному підходу до зберігання даних на новому SSD.

Найекономніша консоль

Консоль нового покоління від PlayStation буде споживати менше енергії, ніж PS4. Також PS5 оснащена функцією паузи геймплея, яка дозволить економити ще більше. Її можна буде увімкнути при бажанні гравця.