Інструкції

Що таке VAC-бан та бан трейду?

Що таке VAC-бан та бан трейду?

Більшість мультиплеєрних ігор на Steam захищені анти-чіт системою від Valve, що називається VAC. Вона автоматично слідкує за тим, щоб гравці грали чесно та не використовували жодний софт, що дає його власникам певні переваги над іншими. Наприклад, можливість дивитися через стіни та бачити, де знаходиться ворог, або ж автоматичне прицілювання.

У разі, якщо VAC виявляє порушення, власник аккаунту назавжди втрачає доступ до багатокористувацької гри. Варто додати, що якщо він мав певні цінні предмети для цієї гри, то він більше не зможе їх продавати чи передати іншому гравцеві. Valve не знімає VAC-бани, тому якщо ви утнули таку дурницю, можете не писати у службу підтримки. Виключення може бути лише для того випадку, якщо ваш аккаут був вкрадений та бан отримав злодій, а не ви. Але у такому разі у вас мають бути суттєві докази, які будуть ретельно перевірені службою підтримки. Такі аргументи, як “бан отримав не я, а мій брат, сусід чи кіт” не спрацюють.

Що таке VAC-бан та бан трейду?

Окрім VAC-банів існують ще тимчасові ігрові бани. Їх можна отримати, якщо ви руйнуєте гру для інших чи порушуєте правила поведінки. Наприклад, у CS:GO можна отримати блокування на 5 тижнів, якщо займалися хуліганством у змагальному режимі. Такі бани переважно є рідкістю, проте дехто зрідка стає їх щасливим власником.

Останній вид блокування — це бан трейду. Його можна отримати, якщо ви займаєтеся шахрайством під час обміну з іншими користувачами. Він може бути, як і перманентним, так і тимчасовим. Часові проміжки тут доволі великі. Від одного до чотирьох років. Усі цінні предмети, що були у вас на аккаунті не зникають, але ви не можете їх продати, обміняти чи передати іншим гравцям.

Інші користувачі можуть бачити історію банів користувача на сторінці його профілю.