GTA 5Новини

GTA 5 очолила чарт попередніх замовлень на ігри в США

VGChartz ведуть дуже корисні чарти і топи, у тому числі і за попередніми замовленнями ігор.

На даний момент, в США, лідирує GTA 5, її замовило 1500000 чоловік для Xbox 360 і 1000000 чоловік для PlayStation 3. Загальне число попередніх замовлень на 24-е серпня, тобто, за чотири тижні до релізу, дорівнює двом з половиною мільйонам копій гри.

Шкода, що VGChartz не дають статистику за загальносвітовими попередніми замовленнями, орієнтуючись тільки на ринок США, але, так як це найбільший для ігрових компаній ринок збуту, можна припустити тенденції і для решти країн Європи, Азії та Латинської Америки.

GTA 5 очолила чарт попередніх замовлень на ігри в США

Для тих , хто любить рахувати гроші в чужій кишені: ціна попереднього замовлення стандартної версії GTA 5 складає 60 $. Тобто, на даний момент, на попередніх замовленнях, дохід Take-Two і Rockstar Games склав близько 150 мільйонів доларів. Природно, що це не чистий прибуток, але враховуйте і те, що в розрахунок береться лише ринок США .

Якщо згадати аналітиків, то вони припускали, що витрати на створення і розробку GTA 5 склали близько 137 мільйонів доларів, плюс ще сотня на маркетинг. Тому, з упевненістю можна сказати, що Grand Theft Auto V вже “відбили” на етапі попередніх замовлень.

Такі справи.