GTA 5Статті

Ти можеш катувати і розчленовувати: опис GTA 5 від ESRB

Справа в тому, що рейтингова асоціація ESRB не тільки дає оцінки конкретним іграм, але ще і робить по них резюме, ніби підсумовуючи свої висновки.

Нагадаємо, що GTA 5 отримала свою заслужену «M» у перших числах серпня. А ось резюме з’явилося в мережі тільки зараз.

Звичайно, це не бозна-яке прев’ю, але деякі цікаві факти звідти можна витягнути. Отже, краще не показуйте цю новину своїй мамі перед тим, як просити гроші на попереднє замовлення GTA 5.

Ти можеш катувати і розчленовувати: опис GTA 5 від ESRB

Милі факти:
– Кров та її бризки постійні, також гра містить рідкісні зображення розчленування.
– В одному з епізодів гравці використовують різні інструменти і засоби для отримання потрібної інформації від персонажа (тортури?).
– Гра включає в себе зображення сексуального змісту та діяльності: мінет і мастурбація, різні статеві акти, коли гравець знімає повію. Хоча в ці моменти немає зображень оголення, вони супроводжуються різними стогонами та звуками.
– Оголення зустрічається у двох видах: топлес-танець на колінах у стрип-клубі, і місце, яке є культом чоловічого члена, з відкритим зображенням геніталій, але не в сексуальному контексті.
– Телевізійні програми і радіопередачі містять у собі купу чорного гумору, безліч жартів на тему сексу; зображення помиїв і фекалій на тілі працівника; короткий епізод некрофілії.
– Деякі моменти гри дозволяють гравцям вживати траву (наприклад, курити бонг або марихуану). Вживання кокаїну також відображено у грі.
– Персонаж може вживати алкоголь і пересуватися на машині, перебуваючи під його впливом.
– У діалогах можна почути лайливі слова на кшталт «fuck» і «nigger».

Що ж можна сказати з цього приводу? Насправді, розбирати гру до її виходу – справа невдячна. З тим же успіхом можна заборонити мультфільм «Ну, постривай», бо там є епізоди із вживанням нікотину та натяки на насильство, коли персонаж Вовк намагається жорстоко вбити персонажа Заєць.

Тим не менш, навряд чи в такій великій грі ці крихітні епізоди насильства будуть мати хоч якийсь ефект. Швидше за все, інтерактивний епізод з тортурами – єдиний (типу, натисніть таку кнопку, щоб загнати голку під нігті), а вживання усяких там речовин – узагалі сміхотворний момент. Якщо персонаж після вживання буде вести себе гірше, то це буде якраз пропагандою проти наркотиків, а не за них.

Залишається сподіватися, що ледарям, стурбованим совістю нації та підростаючого покоління, діла до GTA 5 не буде, і вони займуться дорогами, охороною здоров’я, боротьбою з корупцією та іншими корисними речами.