GTA 5Статті

Огляд статті GTA 5 від Game Informer

Огляд статті GTA 5 від Game Informer

Загальна інформація:
У грі є 3 головні персонажі. Їх звуть Тревор (Trevor), Франклін (Franklin) та Майкл (Michael).
Ви можете перемикатися на будь-кого з них коли і де завгодно, але не під час місії. Коли ви перемикаєтесь на іншого персонажа, камера відлітає в небо і потім знову налітає на землю на обраного персонажа.
Ви маєте змогу купляти одяг для кожного персонажа.
Кожен персонаж має власний характер, мотивації та вміння. Коли ви не керуєте ними, вони живуть собі далі власним життям. Ви можете здивуватися, побачивши, чим вони займаються, коли знову перемикаєтесь на них.
Деякі персонажі з GTA 4 з’являться у “п’ятірці”. Ніко серед них НЕ буде.
Під час створення гри Rockstar створила понад 250 тисяч фотографій Лос-Анджелеса!

Особливості:
Ігрову механіку написано з нуля.
Фізику машин було оновлено. “Автомобілі краще тримаються землі”. Тепер гра більше схожа на симулятор перегонів, порівняно з GTA IV, де машини на поворотах хиталися “ніби човни”.
Розвинута система стрільби та ближнього бою.
У грі знову буде магазин зброї Амму-нація (Ammu-Nation)! Нагадаємо, що в GTA 4 його не було.
З’явилося багато нових занять на дозвіллі: йога, тріатлон, їзда на гідроциклах, бейс-джампінг, теніс, гольф!
Rockstar подумала, що побачення з дівчатами не підходить для цієї гри, тому дану можливість вирізали. Зате у кожного гравця будуть власні друзі, з якими можна проводити час.
Є можливість спускатися з висотних будівель на канаті (було показано в одній з місій).
У грі також присутні: стрип-клуби, камеді-клаби, Інтернет-кафе та телевізійні шоу.
Планується багато складних міні-ігор. Наприклад, покер із Red Dead Redemption.
У Майкла, Тревора і Франкліна є свої хоббі, доступні лише кожному з них. Хоча багато міні-ігор доступні для всіх трьох гравців.
Спортивні розваги: йога, тріатлон, їзда на гідроциклах, стрибки з парашутом, теніс, гольф, тренажерні зали.
Є більше можливостей, щоб витрачати гроші, але ви не зможете купляти нерухомість.
На жаль, змінювати зачіски чи татуювання, як у San Andreas, ви теж не зможете.
Мобільний телефон буде таким же функціональним, як у GTA 4, але без нав’язливих дзвінків ваших друзів. Ви зможете заходити в Інтернет з мобілки.
Жителі міста (боти) також живуть своїм життям. Наприклад, зранку ви можете побачити садівників та прибиральників на автобусній зупинці, а потім побачити їх у садах чи коло будинків у ігровому районі Беверлі-Хіллз.

Карта:
Карта GTA 5 більша, ніж карти Red Dead Redemption, San Andreas та GTA IV разом узяті!
Rockstar вирішила повернутися до Сан-Андреасу, але замість того, щоб створювати кілька різних міст, цього разу вона всю увагу приділила Лос-Сантосу (Лос-Сантосу). Замість мініатюрних копій кількох міст ми побачимо повноцінний мегаполіс.
Карта, включає в себе: пляжі, виноградники, величезні глушини, військова база, гора Чиліад, море Салтон, пагорби і діловий центр Лос-Сантос.
Гора Чиліад оточена глушиною, яка простягається від пустелі до виноградників. Але Лос-Сантос все одно є епіцентром гри у географічному та культурному плані. Також є військова база, яка десь заничкана. Так що очікуйте місію, де доведеться в неї вриватися.
Крім того, у багато будівель можна заходити. Наприклад, універмаг 24/7, інтер’єр якого повністю деталізований – ви можете побачити навіть пачки цигарок та журнали на полицях.
Океан повністю доступний для дослідження, включаючи підводне плавання (дайвінг). На відміну від GTA 4, ми зможемо роздивитися океанське дно у пошуках скарбів абощо.

Транспорт:
Велика кількість транспорту, якої не було ще в жодній GTA. Різноманітні машини, вантажівки, літаки, вертольоти, гідроцикли, мотоцикли, BMX, гірські велосипеди тощо.
Більшість транспорту доступно вже від початку гри. Наприклад, Тревор – колишній пілот, тому проходити через авіашколу (як у San Andreas) нам не доведеться, і вже з початку гри ви зможете літати на літаках. Звучить захопливо, так?
Тревор може підпалювати транспорт, узявши каністру з бензином та обливши машину.

Головні герої:

Огляд статті GTA 5 від Game Informer

Майкл
Майкл (басовитий голос із першого трейлера) – раніше грабував банки, тепер перебуває у програмі захисту свідків, уклавши угоду з ФБР.
Живе у маєтку в Rockford Hills (аналог Беверлі-Хіллз).
Має дружину Аманду і двох дітей-підлітків. Дочка Трейсі та син Джиммі.

Огляд статті GTA 5 від Game Informer

Тревор
Білий персонаж із лисиною, колись грабував банки із Майклом.
Ветеран війни і військовий льотчик.
Живе у трейлері в Blaine County (пустеля).

Огляд статті GTA 5 від Game Informer

Франклін
Працює в розкішному автосалоні.
У першому трейлері GTA 5 він їхав у Vespucci Beach за кермом 9F (аналог Audi R8).

Місії:
Є складні багатоетапні місії на кшталт “Three Leaf Clover” у GTA 4.
Іноді бувають місії, де зустрічаються усі 3 головні персонажі, які дещо відрізняються залежно від того, за кого ви граєте.
У місії, яку показали для GameInformer, кожен персонаж виконував свою роль: Тревор був пілотом вертольота, Майкл спускався на канаті з будівлі, вломився через вікно і почав штурм, а Франклін був снайпером, усуваючи небажаних гостей. Можливість перемикатися між персонажами дозволяє гравцеві динамічно контролювати місію.
Ви можете наткнутися на випадкові динамічні місії. Наприклад, зупинити грабіжників (як у Vice City), допомогти водію, у якого зламалася машина (SA і GTA 4), розслідувати аварію з жертвами (L.A. Noire).
Основна увага присвячена різноманітним пограбуванням.
Музичний супровід під час місій змінюється залежно від дій гравця.