Місяць: Травень 2008

GTA 4Новини

Відкрилася дошка лідерів мультиплеєра GTA IV

Оновився Соціальний клуб Rockstar Games, де з’явилася дошка лідерів мультиплеєра GTA IV:
Цитата: “Усю статистику, пов’язану з мультиплеєром, яку ви можете побачити у грі у меню “Статистика” (“Stats”), тепер можна також знайти у Соціальному клубі. Ви також зможете порівняти свої мультиплеєрні досягнення з досягненнями інших гравців.”

Щоб переглянути рейтинги, зайдіть у Соціальний клуб, натисніть “GTA IV” у вашому профілі і виберіть значок мультиплеєра. З’явиться таблиця користувачів з рейтингами та іншою інформацією. Ви можете сортувати ці дані за різними критеріями.

Read More
GTA 4Новини

Повна версія GTA IV доступна в Новій Зеландії

Як ви знаєте, коли вийшла GTA IV люди у Новій Зеландії отримали урізану цензурою версію гри, яка була доступна в Австралії. Щоправла, 5 травня повна версія GTA IV була представлена для класифікації Відділу класифікації фільмів та літератури (Office of Film and Literature Classification – OFLC).

Через 2 тижні OFLC призначила повній версії GTA IV рейтинг R18, тобто тепер повну гру можна легально придбати у країні. Нова Зеландія повинна подякувати одній людині: Стену Каліфу (Stan Calif), засновнику та директору компанії “First Games”, який витратив чимало часу та грошей, щоб представити GTA IV на розгляд до OFLC без жодної сторонньої допомоги від Тake Two або Rockstar Games! Ось що говорить Стен:
“Компанія First Games рада, що змогла доставити повну версію GTA IV жителям Нової Зеландії. Ми із самого початку хотіли дати свободу новозеландським гравцям купувати оригінальну GTA IV. Після багатьох зусиль та витрат ми нарешті можемо доставити GTA IV у тому вигляді, у якому його народила Rockstar”.

Read More
GTA 4Новини

Що було вирізано з австралійської версії GTA IV?

Не секрет, що версії GTA IV, які продаються в Австралії та Новій Зеландії, відрізняються від тих, що продаються у інших країнах. Дещо було вирізано, щоб гра цілком задовольняла стандартам найвищої вікової категорії у Австралії – MA15+ (особам після 15 років). Просто вищої категорії (17+ або 18+ там немає). PalGN опублікував деталі про те, чим саме відрізняється австралійська копія від звичайної.
“Коли гравець підбирає повію у австралійській версії гри, то не можна вибирати її ‘послуги’. Анімація статевих відносин теж повністю усунена, тому гравці бачать лише, як машина хитається з фіксованої камери позаду машини. У повній версії, коли ви вибираєте сферу послуг повії, то можете обертати камеру і насолоджуватися діями повії з усіх боків.”
Австралійці також не побачать динамічних ефектів крові. Немає жодних кривавих озер та кривавих слідів, які присутні у звичайній версії гри.

Read More
GTA 4Новини

Комп’ютер GTA

Комп'ютер GTA

Багато людей, які придбали спецвидання Grand Theft Auto IV, знають про скриньку з замочком, яка входить у комплект. Її можна використовувати для зберігання багатьох речей, дрібничок, цінностей. Але гравець Марк Гаріс (Mark Harris) придумав дещо інше: він перетворив скриньку на працюючий персональний комп’ютер!
Фотографії він представив на своєму сайті.

Read More
GTA 4Новини

Музичний розділ на офіційному сайті GTA IV!

Нам усім було цікаво, коли ж це станеться, і ось нарешті! Rockstar Games завершила повністю музичний розділ GTA IV, у якому розглядаються усі ігрові радіостанції.

Ви не знайдете там багато нової інформації, оскільки гра уже вийшла, ми знаємо назви усіх радіостанцій, їхній стиль, і можливо, комусь із вас уже вдалося їх почути. Але приємно побачити музичний розділ на офіційному сайті гри з кольоровими логотипами кожної радіостанції. Як і раніше, кожна станція має свою панель, яку ви можете додати на свій сайт або блоґ і насолоджуватися улюбленою музикою з GTA IV.

Read More
GTA 4Новини

Джек Томпсон звинувачений у непрофесійних діях

Джек Томпсон звинувачений у непрофесійних діях

Джек Томпсон, адвокат із Флориди, який провів низку неправомірних “нападів” на відеоігри, був узятий до розгляду судом на прохання адвокатури Флориди за 27 професійних провин. 21 з них стосуються саме ігор серії GTA. Верховний Суд Флориди має винести вирок. Томпсон уже вкотре напав на видавців Take Two за невідповідний вміст ігор серії GTA.

Цитата: “Переглянувши звинувачення, висунуті флоридською адвокатурою та вислухавши респондента (Томпсона), … , суд підтримує розгляд провини респондента відповідно до правил флоридької адвокатури…”

Суддя флоридської адвокатури Дава Тюніс (Dava Tunis) описав провину антиігрового активіста як “Участь у нечесній поведінці, фальсифікація, обман або дезінформація.” Верховний Суд Флориди почне розгляд цих обвинувачень у перший тиждень червня…

Read More
GTA 4Новини

Голос Ніко Беліка недооцінили

Голос Ніко Беліка недооцінили

Актор Майкл Холік (Michael Hollick), який озвучував голос Ніко Беліка, поскаржився, що він не отримав жодних авторських гонорарів за гру. Незважаючи на те, що Rockstar заробила більш ніж 600 млн. доларів за продаж GTA IV, Холік нічого не отримав, окрім свого звичайного заробітку 100 тис. доларів. Якби це було телебачення, кіно або радіо, Холік та інші актори заробили б уже мільйони на авторських гонорарах, навіть якби отримували мізерні частки з прибутків.

Але оскільки це лише відеогра, то немає усталених норм оплати. Холік звинувачує акторську спільноту у тому, що вони недостатньо оцінюють свої “голоси” для гри. Він каже, що неприємно бачити, як гра заробляє мільйони доларів, і при цьому він не отримує ані крихти.

Ця новина вийшла через тиждень після того, як “Wall Street Journal” опублікував статтю про те, що компанія Take Two заплатила 84 мільйони доларів авторських гонорарів у 2005 р. “Купи гонорарів отримали Сем Хаузер та інші директори Rockstar”, – зазначає газета.

Read More
GTA 4Карти

GTA Snapmap: позначки на будь-якій карті GTA

GTA Snapmap: позначки на будь-якій карті GTA

Мабуть, кожен із нас знає, як важко описати певне місце на карті у GTA, спілкуючись по Інтернету. Але мало кому відомо, що це можна зробити простіше.

Для цього є унікальна система GTA Snapmap. Вона проста і зручна. Це звичайна карта, на якій ви можете робити позначки, натискаючи мишею на потрібну область на карті (подібно як і у San Andreas під час гри), і ваші позначки зможуть переглянути інші. Для цього вам треба запам’ятати посилання на вашу карту (у вигляді URL або BBcode) і передати його своїм друзям чи кому потрібно. Ви можете створювати необмежену кількість карт та називати їх по-різному. Дуже важливим є те, що у GTA Snapmap є карти не лише з GTA IV і GTA: SA, а взагалі усіх серій цієї гри, починаючи з GTA 1.

GTA Snapmap знаходиться тут http://snapmap.wikigta.org.

Read More
GTA 4Новини

Новини ігрового інтернету

Новини ігрового інтернету

Один з гравців знайшов цікаву статтю в ігровому інтернеті GTA IV. Якщо ви не знаєте, то у часи GTA: San Andreas було багато міфів про присутність у грі Снігової людини та НЛО. Дана стаття стосується міста-привида у GTA3, де відбувалася початкова сцена у грі, – прихована територія поза горами, якої нема на карті. Конспіранти вірили, що це є частиною Carcer City, вигадане місто з Manhunt, але, очевидно, це не так.
Також сповіщається, що поліція розслідує повідомлення про те, що в озері Центрального парку був помічений кит 🙂

Read More
GTA 4Новини

Оновлення офіційного сайту: нові саундтреки

Коли з’явилися новини про альбом DJ Green Lantern “Liberty City Invasion”, офіційний сайт Grand Theft Auto IV оновив музичний розділ. У секції “Інші саундтреки” з’явилися два нові альбоми:

Оновлення офіційного сайту: нові саундтреки

Вже відомі вам “Liberty City Invasion” та “Владивосток FM” ви можете побачити на офіційному сайті. До альбому “Liberty City Invasion” включає 4-хвилинний демо-ролик того, що можна почути в альбомі разом з інформацією про реліз 20 травня. “Владивосток FM” містить список треків зі саундтреку гри та інформацію про те, де можна його придбати. Американські користувачі можуть придбати його на сайті Аmazon, британські – на iTunes.

Read More
GTA 4Відео

GTA IV змішується?

Очевидно, Grand Theft Auto IV привернула багато уваги у різному вигляді. То вона з’являється у вигляді інтернет-коміксів, то про неї складають пародійні відео. А тепер Бен Кросхо (Ben “Yahtzee” Croshaw) попросив хлопців з BlendTec засунути Grand Theft Auto IV в кухонний комбайн!

Read More