GTA 5Новини

На RP-серверах GTA Online заборонили використовувати реальні авто

Автори популярної платформи FiveM, на основі якої побудовані рольові сервери в GTA Online, віднедавна офіційно співпрацюють з Rockstar. Нещодавно команда Cfx.re розповіла про першу велику зміну в роботі майданчика.

Ми не можемо допускати використання користувацьких ресурсів або модів, які порушують права інтелектуальної власності. Реальні бренди, унікальні конструкції автомобілів і 3D-моделі зазвичай охороняються товарними знаками або авторськими правами. Якщо ви без дозволу використовуєте реальну модель автомобіля, взяту з іншої гри, це може призвести до претензій як з боку автомобільної компанії (якщо ви взяли бренд, логотип, дизайн автомобіля), так і з боку розробника гри (якщо ви взяли 3D-модель).

Розробникам довелося видалити всі реальні логотипи автомобілів, щоб не порушувати авторські права. У Cfx.re зазначили, що це лише перший крок, і гравцям доведеться видалити весь транспорт, у яких є реальний аналог. Як альтернативу гравцям запропонували “проявити творчий підхід” і придумувати унікальні автомобілі.