GTA 5Новини

GTA 5 підняла з колін ринок коробкових видань ігор

Вперше, з грудня 2008 року, британський ринок продажів коробкових видань відеоігор пішов вгору. Це було обумовлено виходом GTA 5.

За два тижні гру купило більш 2,6 мільйонів англійців, це приблизно п’ятдесят відсотків всіх проданих ігор вересня 2013-го в цій країні, що, відповідно, принесло Rockstar Games непоганий прибуток у розмірі 90 мільйонів фунтів стерлінгів (145 мільйонів доларів).

Як каже статистика, рік від року у Великобританії продажі коробкових версій ігор росли і так було аж до грудня 2008-го, після якого позитивна крива зростання перетворилася на негативну криву падіння. Вихід GTA 5 на Playstation 3 і Xbox 360 змінив ситуацію.

GTA 5 підняла з колін ринок коробкових видань ігор

Приблизно така ж історія твориться і на ринку США. Аналітики (та й взагалі розсудливі люди) зумовлюють це тим, що консолі, яким стукнуло по сім років, навряд чи можуть постійно відповідати потребам геймерів. Але є ще й інша причина – цифрова дистрибуція контенту, яка тисне на роздрібні магазини своєю зростаючою міццю.

Тим не менше, хочеться щиро побажати Rockstar бути такими, якими вони є, і міняти все навколо, до чого б не доторкалися їх руки. У кращий бік, звичайно ж. Тільки в кращий.