GTA 4Новини

Фанати відзначають 15-річчя культової Grand Theft Auto IV

15 років тому відбувся реліз культової Grand Theft Auto IV, яку чимало шанувальників вважають найкращою частиною серії. 29 квітня 2008 року гравці отримали можливість повернуться в Ліберті-Сіті, але вже в ролі Ніко Белліка, колишнього східноєвропейського солдата, який емігрував до США в пошуках американської мрії.

Четверту частину розробили на рушії RAGE, завдяки чому гра могла похвалитися реалістичною графічною складовою і геймплеєм, що дивував у плані взаємодії з навколишнім світом і NPC.

Через 15 років гравці повертаються у світ Grand Theft Auto IV або вперше знайомляться з культовими проєктом Rockstar Games. У соціальних мережах фанатська спільнота ділиться своїми історіями знайомства з грою, публікуючи атмосферні скріншоти Ліберті-Сіті.

Це перша гра, яку я передзамовив. Мама відвела мене на нічний реліз, і там якийсь хлопець дав мені консоль Xbox 360 із зображенням дівчини на ній. І хоча наступного дня у мене була контрольна в школі, я не лягав спати і цілу годину грав. Це все ще мій найкращий день народження через усі ці роки, – написав користувач Reddit.

GTA IV була такою ж революційною грою у відкритому світі у 2008 році, як і GTA III у 2001 році. Перехід від San Andreas до четвірки був величезний з погляду інтерактивності карти й того, наскільки живим здавався світ Ліберті-Сіті, а потім вони випустили два доповнення, які теж були хороші. Попри деякі недоліки, це класика Rockstar, – підкреслив ще один фанат.

Обговорюючи Grand Theft Auto IV, фанати зійшлися на думці, що гра пройшла випробування часом і навіть через 15 років є захопливою.