GTA 6Чутки

GTA 6 не вийде на консолях PlayStation 4 і Xbox One

Ігрова спільнота з нетерпінням чекає кожної новини про майбутню Grand Theft Auto 6. Хоча офіційного підтвердження не було, стає дедалі ймовірнішим, що гра не з’явиться на консолях PlayStation 4 і Xbox One. Швидше за все реліз відбудеться лише на ПК, PlayStation 5, і Xbox Series X|S.

Наразі існує декілька інсайдерських повідомлень, які підтверджують ексклюзивність гри для консолей нового покоління і ПК.

З кожною новою грою Rockstar Games прагне переосмислити проєкти з відкритим світом, і очікується, що GTA 6 продовжить цю тенденцію. Оскільки ігрова індустрія значно змінилася з моменту релізу Grand Theft Auto 5 у 2013 році, варто очікувати, що в майбутній грі буде значно поліпшена графіка та ігрова механіка.

Попередні кадри альфа-версії з витоку GTA 6 у вересні 2022 року показують, що нова гра пропонуватиме реалістичніші візуальні ефекти та поліпшену фізику ігрового процесу порівняно з її попередницею. Кадри з витоку демонструють приголомшливу графіку і складний відкритий світ, що говорить про прагнення Rockstar Games оптимізувати продуктивність гри на консолях і ПК.

Нещодавно видалений пост на Reddit містив величезну карту GTA 6. Малоймовірно, що старі консолі PlayStation 4 і Xbox One зможуть ефективно впоратися з величезним новим світом. Отже, для Rockstar логічно орієнтуватися на сучасне потужне залізо.

Том Хендерсон з Insider Gaming, нещодавно повідомив, що Rockstar Games орієнтується на 2024 рік для релізу GTA 6 з можливою затримкою до 2025 року. За словами Хендерсона, гра буде ексклюзивною для платформ PS5, Xbox Series X|S і ПК. Попри те, що консолі останнього покоління були випущені ще у 2020 році, вони ще не досягли тієї самої кількості гравців, що і їхні попередні аналоги.

Вочевидь Rockstar чекає, поки нові консолі привернуть більшу аудиторію, перш ніж випустити GTA 6, забезпечивши значну базу гравців, а отже й високі продажі гри.