Інше

Rockstar роками висміювали розробників гри Driver

Компанія Rockstar Games добре відома своєю гострою сатирою на попкультуру. За роки свого існування вони висміяли всіх кого могли. Але з Reflections Interactive – творцями серії Driver – у Rockstar особливі стосунки. Є підозра, що вони дійсно ненавидять одне одного. Тому тримайте хронологію ворожнечі між цими компаніями.

Перший крок зробила компанія Rockstar. У GTA 3 був персонаж, на ім’я Танер – коп під прикриттям, який стежив за одним із ватажків якудзи. Коли мафія його викрила, то доручила Клоду, протагоністу GTA 3 його прикінчити. Клод знаходить Танера, той смішно тікає і сідає в авто. Клод наздоганяє його, таранить і вбиває. Варто зауважити, що для Танера була застосована жіноча анімація бігу.

Цікавинка полягає у тому, що Танер – головний герой серії Driver, де він майже завжди коп під прикриттям. У Driver 2, яка вийшла 2000 року, Танером можна було в будь-який момент вийти з машини, прогулятися містом і викрасти чужу тачку. Компанія Rockstar це сприйняла на свій рахунок і навіть зробила Танеру в GTA 3 унікальну зовнішність. А це було рідкісне явище для старої 3D-трилогії.

У Vice City студія не заспокоїлася і створила особливу місію. У ній нам давали 9 хвилин на усунення 6 цілей – членів європейської банди, що працює у Вайс-Сіті під прикриттям. Вони розташовані в різних точках карти: одна ціль на яхті, інша в закутках спального району, третя працює на відкритій місцевості. І все б нічого, але як звуть цілі? Дік Танер, Нік Конг, Маркус Хамонд і далі за списком. Усі герої відсилають до персонажів різних ігор, що конкурують із GTA: Танер – Driver 2, Конг – True Crime: Streets of L. A., Хамонд, Картер і Ділсон – The Getaway, Гріфін – Mace Griffin: Bounty Hunter.

Reflections Interactive запустила потужну відповідь. У довгоочікуваній Driver 3 студія представила героя з ім’ям Тіммі Вермічеллі – відсилання на Томмі Версетті. Тіммі носив яскраву гавайську сорочку, джинси та рожеві кросівки, а на передпліччях у нього надувні нарукавники: хлопець явно боявся потонути!

І добре, якби це був звичайний другорядний герой. Ні, у Driver 3 Тіммі – важливий предмет колекціонування. У грі три великих міста і в кожному на вулицях гуляють по 10 таких Тіммі. Вони агресивні й щойно побачать гравця – одразу палять з кулемета. За знищення всіх Тіммі дають бонуси: у Маямі з’являється кумедний режим, а в Стамбулі можна врізатися в машини, не отримуючи ушкоджень

Rockstar відповіла лаконічно. У GTA: San Andreas є місія, де СіДжей проникає в особняк зірки репу. Місцевий охоронець грає у відеогру і бубонить під ніс: “Ти тільки глянь, як цей Танер бігає! Він рухається так, немов обісрався… От лайно. Дідько, і як тільки Refractions могла так облажатися? Танере, ти відстій!” Нескладно здогадатися, яку гру він проходить. Момент можна побачити починаючи з п’ятої хвилини відео.

А на кладовищі в Сан-Фієро на всіх могилах один напис: “Спочивай з миром, опозиція. 1997-2004”. Річ у тім, що продажі Driver 3 провалилися, і Rockstar вочевидь вирішила, що Reflections більше їм не конкурент. Відтоді у нових GTA не було ні слова про серію Driver.