GTA 5Новини

10 неймовірно реалістичних речей у GTA 5

Майже завжди розробники намагаються зробити свої ігри максимально наближеними до реальності. Це не тільки захоплює гравців, а й робить віртуальний світ насиченим і живим. Rockstar у цьому випадку теж не залишилися осторонь, і тому в цій статті ми розповімо про десять найреалістичніших деталей у GTA 5.

Реакція котів на постріли

Можливо, для когось буде відкриттям навіть те, що у GTA 5 є коти, але ви пробували колись зробити постріл поруч із цими пухнастиками у грі? Будьте впевнені, кіт підскочить як шалений, і почне від вас тікати. Цілком очікувана реакція будь-якої живої істоти.

Лобове скло

Якщо ви коли-небудь пробували розбити лобове скло, то, напевно, звертали увагу, що б’ється воно вщент далеко не відразу. Спочатку це будуть вм’ятини в місцях удару, потім з’явиться дірка. Коротко кажучи, аби залишити автомобіль без лобового скла, доведеться добряче постаратися – все як у реальному житті, адже воно й на ділі досить міцне.

Шльопанці

Якщо скло і коти вас не здивували, то шльопанці напевно зацікавлять, адже розробники продумали навіть це! Адже всі знають, як вони відриваються від землі під час ходьби, видаючи, можливо, не найприємніший звук? У грі є і це. Одягаючи на свого персонажа шльопанці, ви зможете чудово розглянути, як ті цілком натурально відриваються від землі. Щоправда, в грі, на відміну від реального життя, це не буде так дратувати.

Стосунки Майкла, Тревора і Франкліна

Ось це вже зовсім цікава річ. Якщо ви за одного з героїв спробуєте знайти когось іншого на карті й у вас це вдасться, то другий відреагує досить негативно і скаже відвалити. Якщо ж ви при цьому продовжите його переслідувати, є ризик отримати удар в пику, який відразу ж відправить вас у нокаут.

Втрата сигналу GPS у тунелях

Досить кумедний факт – ваша мінікарта дійсно перестане показувати вам дорогу в тунелях. Враховуючи, що в багатьох реальних тунелях можуть бути перебої з мережею, то не дивно, що в грі зв’язок працює так само.

Втрата сигналу радіо

З GPS загалом усе зрозуміло, але чи могли б ви очікувати, що радіо теж працює не всюди? Ба більше, якщо десь не дістає сигнал однієї радіостанції, то це зовсім не проблема – просто перемкніть на іншу, адже в реальному світі радіо з Чернівців теж навряд чи дотягне до Києва.

Гелікоптер і тканини

Так-так, усі тканини реагують на гелікоптер – чи то величезне вітрило, чи то брудна ганчірка, що лежить на даху мотелю. Цілком природна реакція речей на найсильніший порив повітря, тому вражає те, як це реалізували в GTA V.

Функціонуючий годинник

У будь-якій локації, де б ви не натрапили на годинник, що висить на стіні, будьте впевнені, що він працює не гірше за будь-який справжній. Можливо, трохи по-іншому – показуючи час у грі, проте зі своїм основним завданням справляється на всі п’ять зірок.

Номери телефонів

На всі номери телефонів, що ви зустрінете в грі – написи на будівлі або листівки – можна зателефонувати через свій ігровий смартфон. Можливо, повноцінно поговорити вам і не вдасться, але людина на іншому кінці дроту принаймні вам відповість.

Калюжі

Калюжі від дощу в GTA 5 мало того, що змінюються залежно від того, проливний це дощ чи справжня злива, так ще й висихають, якщо опадів більше немає. У реальному житті цим, звісно, нікого не здивуєш, але в грі – ще і як!