GTA 5Новини

Rockstar Games скасувала DLC про поліцію після вбивства Джорджа Флойда

Джейсон Шраєр у великому інтерв’ю для Bloomberg розповів про скасування доповнення GTA Online з назвою Cops ‘n’ Crooks, присвяченого поліції. Його відомості ґрунтуються на розмовах з більш ніж 20 людьми, які або працюють у Rockstar Games, або зовсім нещодавно звільнилися. За часів максимальної недовіри до американської поліції та вбивства Джорджа Флойда, компанія вирішила не йти на зайві ризики. Доповнення відклали на невизначений термін. Під час протестів з приводу смерті Джорджа Флойда компанія заявила, що здійснюватиме пожертвування до благодійних фондів організації Black Lives Matter.

Великі зміни відбулися й у самій компанії. Раніше співробітники Rockstar зловживали алкоголем, влаштовували бійки та регулярно відвідували стриптиз клуби. На думку Шраєра, компанія була схожа на чоловічий клуб, але тепер це змінилося. У колективі скоротився розрив у заробітній платі між чоловіками та жінками.

Rockstar веде боротьбу із трудоголізмом. За словами одного із її засновників Джеймі Кінга, студія була побудована на культурі семиденного робочого тижня. Такі ігри як Red Dead Redemption і Max Payne 3 вимагали того, що деякі співробітники працювали по 14 годин на день без вихідних. Це негативно впливало на життя співробітників і позначалося на їх психічному здоров’ю й особистих стосунках.

Компанія змінила графік роботи, перевела підрядників на повну ставку та звільнила декількох грубих менеджерів. Співробітникам було надано нові пільги. Нова політика дозволяє співробітникам негайно брати відгули за кожну додаткову годину роботи.

Успіх GTA Online дозволив Rockstar Games не форсувати розробку GTA 6. Водночас деякі співробітники покинули компанію, тому що не бачили прогресу у своїй роботі.