GTA 5Новини

GTA 5 E&E чудово використовує технологію DualSense PS5

Попри те, що Grand Theft Auto 5 була випущена майже десять років тому, вона досі залишається однією з найпопулярніших ігор, а її онлайн-режим, як і раніше, приносить хороший прибуток щороку. Тепер, з появою портів GTA Expanded & Enhanced для PlayStation 5 і Xbox Series X/S, гра пережила три різні покоління консолей, що є досить унікальним її досягненням.

Коли були анонсовані версії GTA наступного покоління, фанати не були надто вражені, але тепер, коли порти були випущені, значна частина гравців приємно вражена змінами та покращеннями, зробленими Rockstar. Візуальні поліпшення, підвищення частоти кадрів, швидше завантаження – все це разом робить GTA Expanded & Enhanced найкращою версією гри.

Як GTA використовує DualSense

Контролер DualSense PlayStation 5 – одна з головних переваг консолі. Напередодні випуску більшість маркетингу PS5 була зосереджена навколо DualSense.

Коли гравці стріляють зі зброї, їм потрібно натиснути на адаптивний спусковий гачок, імітуючи спусковий гачок пістолета. Хоча це досить стандартно для більшості шутерів для PS5, GTA робить ще один крок уперед, змінюючи натяг спускового гачка залежно від того, наскільки важкою буде ця зброя. Наприклад, натискання на спусковий гачок пістолета вимагає набагато менше фізичних зусиль, ніж натискання на спусковий гачок мінігана або ракетної установки. Це маленька деталь, але вона допомагає зробити перестрілку в GTA значно цікавішою.

Можливо, найкраще використання DualSense у GTA Expanded & Enhanced – це те, як адаптивні тригери впливають на керування. На базовому рівні правий тригер чинить невеликий опір для імітації натискання на педаль автомобіля та прискорення, а лівий тригер дає деякий опір для імітації гальмування. Однак справжня інновація полягає в тому, що чим швидше рухається автомобіль, тим більший опір йде на лівий курок, а це означає, що для гальмування потрібно більше зусиль.

Одна з найбільш вражаючих деталей тактильного зворотного зв’язку може бути випробувана під час руху більш кам’янистими дорогами округу Блейн, де кожен окремий камінь можна відчути під колесом. Так само, коли машина гравця неминуче буде пошкоджена, він зможе відчути, як гума його коліс безладно трясеться. Це все дрібні деталі показують, скільки зусиль Rockstar насправді вклала у цей порт.