GTA 5Новини

Rockstar Games розкрила нові подробиці про покращені GTA 5 та GTA Online

Rockstar Games опублікувала матеріал, присвячений виходу ремастера GTA 5 на консолях нового покоління. Реліз гри відбудеться 15 березня, тому розробники розкрили нові деталі майбутнього проєкту.

Гравці зможуть вибрати один з трьох режимів графіки, аби адаптувати ігровий процес під себе. Режим якості орієнтований на високу візуальну якість, гра в ньому працює з частотою 30 кадрів в секунду. У цьому режимі PlayStation 5 і Xbox Series X підтримують вихідну роздільну здатність 4K з увімкненим трасуванням променів, а Xbox Series S підтримує збільшення роздільчої здатності до 4K методом апскейлу. Режим продуктивності налаштований на максимально зручний ігровий процес та дозволить грати з частотою 60 кадрів за секунду. У цьому режимі PlayStation 5 і Xbox Series X підтримують апскейл зображення до 4K, а Xbox Series S підтримує роздільну здатність 1080p. Крім того, PlayStation 5 та Xbox Series X мають режим продуктивності RT. Це гібрид режимів якості та продуктивності.

Ремастер отримає пришвидшений час завантаження, збільшену кількість пішоходів та різноманітність трафіку, підвищену щільність рослинності, покращену якість освітлення та тіней, віддзеркалень та інших елементів. А також покращене згладжування, розмиття в русі, нові високодеталізовані вибухи та вогонь.

Ремастер розкриє всі можливості геймпаду DualSense на PlayStation 5. Наприклад, він певним чином реагуватиме на погодні ефекти, пошкодження, нерівності дорожнього покриття, вибухи. Особливості платформи також дали змогу реалізувати 3D звук.

GTA Online продовжуватиме розвиватися. Гравці отримають нові транспортні засоби та доповнення до Los Santos Car Meet: спеціальні роботи Хао. DLC включають поліпшення транспортних засобів, новий клас перегонів з використанням модифікованих автомобілів і щотижневу ротацію гонок, а також можливість тестувати нову техніку. GTA Online також вперше буде доступна як окрема гра для PlayStation 5 та Xbox Series X|S. Крім того, протягом перших трьох місяців після запуску GTA Online буде доступна для завантаження гравцями PlayStation 5.

Гравці GTA Online отримають нову функцію «Створення кар’єри», розроблену спеціально для нових користувачів або тих, хто хоче скинути налаштування свого персонажа та почати все заново. Вони отримають 4 000 000 GTA $, бізнес-нерухомість, транспортні засоби та зброю. Крім того, у GTA Online для PlayStation 5 і Xbox Series X|S з’явилося безліч нових покращень, у тому числі нещодавно розроблене навчання для новачків, нове головне меню інтерфейсу, що дозволяє відразу перейти у вільний режим, пограбування, гонки, режими протиборства та багато іншого.

Гравці на PS4 та Xbox One зможуть перенести свій прогрес у сюжетному режимі GTA 5 та своїх поточних персонажів GTA Online на PS5 та Xbox Series X|S. Перенесення буде одноразовим. Нові версії будуть доступні в цифровому форматі 15 березня в магазині консолей PlayStation 5 і в магазині Microsoft Store, попереднє замовлення та попереднє завантаження розпочнеться 8 березня, а фізичні версії з’являться у квітні.