GTA 5Новини

Хакери майнять криптовалюту через GTA 5 – повідомили розробники Avast

Хакери майнять криптовалюту через GTA 5 - повідомили розробники Avast

Розробники антивірусу Avast розповіли, як зловмисники майнять криптовалюту через піратські копії GTA 5. Згідно з дослідженням, опублікованим компанією з кібербезпеки, злочинці заражають зламані версії гри, щоб заробити криптовалюту.

Піратська програма Crackonosh непомітно використовує обчислювальну потужність комп’ютера для видобутку криптовалюти. За даними Avast, як мінімум з червня 2018 року шкідлива програма використовувалася для генерації криптовалюти Moreno на суму близько 2 мільйонів доларів. Комп’ютери гравців значно сповільнюються або виходять з ладу через надмірне навантаження, а рахунки користувачів за електроенергію можуть значно зрости.

Піратський софт захищає себе від видалення. Він вимикає захисник Windows і блокує роботу антивірусу. Crackonosh упакований в захищений паролем архів і розпаковується в процесі установки.

На цей момент, вірусом Crackonosh у світі заражені близько 220 000 користувачів, і 800 пристроїв заражаються кожен день. Бразилія, Індія і Філіппіни належать до числа найбільш постраждалих країн.

Крім GTA 5, за даними антивірусу Avast, найчастіше віруси зустрічаються у NBA 2K19, Far Cry 5, The Sims 4 та Jurassic World Evolution.