GTA 5Новини

Трохи про все: коди, GTA 5 на PC, реакція Rockstar на витік

Як ви всі знаєте, минулого тижня стався епічний провал, і в мережу почали витікати спочатку нешкідливі фотографії коробкових версій GTA 5, потім керівництво по грі, а потім… і сама гра, на яку тут же стали знімати відео, летсплеї, живі трансляції та скріншоти різного роду якості.

В принципі, це й зрозуміло – люди чекали нове творіння Rockstar Games більше п’яти років і нудитися більше не було сил, але дивно інше – як можна було допустити подібне? Цим питанням і зайнялося видання «Games Industry». Вони звернулися до розробників з коротким запитанням «а що, мовляв, відбувається-то взагалі?», На що Rockstar їм коротко відповіли:

Ми знаходимося в процесі розслідування ранніх «продажів», щоб визначити, як і чому це сталося.

Трохи про все: коди, GTA 5 на PC, реакція Rockstar на витік

Насправді, здається, що справа пахне гучними позовами у бік продавців, які не спромоглися зберегти відповідний рівень секретності і не дотягли до 17-го вересня.

Тепер про GTA 5 на PC. На Pastebin з’явився вихідний код конфігураційного файлу піратської версії Grand Theft Auto V для Xbox 360. Це звичайне явище, коли на даному сервісі діляться всілякими файлами, включаючи незаконні, але справа в тому, що у файлі fwAllConfigs.xml містяться рядки, що вказують на майбутні PC і PlayStation 4 (вірніше на Orbis, так називалася спочатку нова консоль від Sony) версії.

Трохи про все: коди, GTA 5 на PC, реакція Rockstar на витік

І тут виникає два питання: по-перше, конфігураційний файл XML вельми, м’яко кажучи, посереднє джерело для стовідсоткового підтвердження виходу GTA 5 на PC. Але, по-друге, вихід «п’ятірки» на персональних комп’ютерах, рано чи пізно, є такою ж очевидною річчю, як і те, що сонце сходить на сході. Тому з усього, що пов’язано з релізом Grand Theft Auto на ПК, нам потрібно лише одне – хоча б приблизна дата, що не більше, але й не менше.

Ну і, нарешті, ми підійшли до самого солодкого. До чітів на GTA 5. Так, вони з’явилися, можете знайти їх у попередній статті. Правда, в урізаному вигляді, адже їхній повний список розробники зазвичай викладають у день релізу гри, тому що сенсу робити це раніше немає ніякого – адже ніхто ж не зможе пограти в GTA V до 17 вересня, чи не так?

З цікавого варто відзначити, що Rockstar Games, відмовилися від введення чітів через внутрішньоігровий телефон, повернувшись до звичайного «набивання» комбінації прямо в грі. Певної уваги заслуговує чіт (поки ми ще не знаємо комбінації, але він є в списку) на зміну гравітації. А так загалом – це все ті ж славні добрі коди на зміну погоди (є сніг!), поява транспорту тощо!