Інше

Фільми для фанатів GTA (Частина перша)

Фільми, що обов’язково мають сподобатися кожному прихильнику серії GTA. Саме вони надихнули Rockstar до створення своїх ігор. Частина перша.

Фільми для фанатів GTA (Частина перша)

Обличчя зі шрамом (Scarface, 1983) — культова кримінальна драма про вихідця із Куби, що зробив шалену злочинну кар’єру у США. Фільм розповідає історію персонажа на ім’я Тоні Монтана, що почав з самої брудної та небезпечної роботи і, врешті-решт, зміг побудувати свою кримінальну імперію. Сама гра стала основою для GTA: Vice City. Томі Версетті хоч і відрізняється від Тоні, проте має з ним багато спільних рис. Крім цього, маєток Версетті був повністю змальований з маєтку Монтани. Також фільм варто переглянути, щоб насолодитися чудовим саундтреком та майже райським містом Маямі.

Фільми для фанатів GTA (Частина перша)

Кримінальне чтиво (Pulp Fiction, 1994) — гангстерська комедія та просто шедевр від режисера Квентіна Тарантіно. У ньому показані історії різних героїв, які у певний момент переплітаються між собою. Одна із головних особливостей фільму — це те, що режисер навмисно порушив хронологічний порядок показаний подій. Фільм мав великий вплив на GTA: San Andreas. До речі, Семюел Л. Джексон, актор, що зіграв одну із головний ролей, також озвучив одного із ключових персонажів San Andreas – Френка Тенпенні. Саундтрек у цьому фільмі також на висоті.

Фільми для фанатів GTA (Частина перша)

Загроза суспільству (Menace II Society, 1993) – фільм, у якому реалістично показане життя у афроамериканському гетто. Під впливом якого головний герой починає своє кримінальне життя. Банда Grove Street із GTA: San Andreas частково була створена на основі банди O-Dog з цього фільму. Також були взяті інші дрібні деталі.