Інше

Програми для комунікації в іграх

Перелік самих популярних програм для голосової комунікації з друзями чи командою.

Програми для комунікації в іграх

TeamSpeak – самий популярний вибір серед затятих геймерів. Програма дозволяє спілкуватися з хорошою якістю звуку, але при цьому не споживає багато ресурсів комп’ютера та невибаглива до інтернет-з’єднання. Для того, шоб користуватися TeamSpeak ви маєте знайти якийсь сервер, або орендувати власний. Цей пункт є головним недоліком програми.

Офіційний сайт – http://www.teamspeak.com/

Discord – альтернатива TeamSpeak, що з’явилася відносно недавно. Має доволі зручний і зрозумілий інтерфейс, не вибаглива до системи, а головне сама надає сервери для спілкування. Саме цю програму я рекомендував би використовувати.

Офіційний сайт – http://discordapp.com/

Skype – самий простий та поширений варіант. Споживає доволі багато ресурсів, що може впливати на продуктивність в іграх на малопотужних системах. Також потребує хорошого інтернет-з’єднання. На відміну від двох попередніх варіантів Skype не підходить для спілкування великою командою, адже передає звук з мікрофонів постійно, що створює певний шумовий фон.

Офіційний сайт – https://www.skype.com/

Steam також дозволяє телефонувати своїм друзям через чат. Подібний засіб комунікації можна використовувати, якщо вам з якихось причин не підходять попередні варіанти.

Офіційний сайт – http://store.steampowered.com/

Viber – програма, що схожа на Skype, але більше заточена під мобільні телефони. На міг погляд самий незручний варіант, проте можливо комусь підійде.

Офіційний сайт – http://www.viber.com/