GTA 4Статті

Маловідомі факти про GTA IV

Хоча з моменту виходу GTA IV пройшло вже майже 8 років і напевно вже всі встигли декілька разів пройти цю гру, багато хто не помітив деякі цікаві деталі.

Маловідомі факти про GTA IV

1. Гравець так само може грабувати крамниці, як і в GTA V. Також сюди входять пральні, інтернет-кафе та інші заклади. Для цього потрібно навести зброю на продавця, а далі, коли той підніме руки, підійти до касового апарата і натиснути клавішу дії, щоб забрати гроші. У деяких крамницях може спрацювати сигналізація.

2. Якщо уважно вивчити касові апарати у Cluckin’ Bell, то можна помітити клавішу “Ask CJ”, що безумовно є маленьким нагадуванням про GTA: San Andreas.

3. Коли Ніко запитав у агента секретної служби, яка ховалася під вивіскою United Liberty Paper, чи працює той на FIB, той відповів, що ні. Проте коли Белік за його завданням мав передати його людям вертоліт, Ніко зустрічали люди у формі FIB. Чи збрехав агент головному герою, або ж Rockstar просто не встигли зробити додаткові моделі для гри – невідомо.

4. Самий першим костюм Ніко, в якому той прибув до Америки, може привести продавця у магазині Персей у істерику. Крім порад щодо зміни стилю, він також додасть, що одяг Ніко був актуальний у 80-х.

5. Якщо гравець отримав лише одну зірку розшуку копи не будуть стріляти, а лише наводити пістолет в його сторону з проханням здатися. Якщо він буде продовжувати тікати впродовж певного часу, тоді рівень розшуку виросте до двох зірок.

6. Більшість місій мають альтернативні варіанти діалогів, які можна почути, якщо провалити проходження у перший раз.

7. Касовий апарат у російському барі на Hove Beach має кнопки: “Fire”, “GTA”, “Abort”, “WTF”, а також більш цікаві: “Piss” та “AK-47”. Решта кнопок займають алкогольні напої та стандартні функції касових апаратів.

8. GTA IV в деяких моментах краще у плані ігрової фізики, ніж GTA V. Наприклад, в четвірці цікавіші пошкодження машин та вертольотів, а також об’ємні хвилі на воді. Можливо це пов’язано з тим, що розробники хотіли зекономити ресурси, аби гра працювала на старому поколінні консолей.

9. Більшість геймерів вважають порт GTA IV на ПК найбільш жахливим за всю історію ігрової індустрії. Навіть GTA V, яка вийшла на ПК в 2015 році, показує кращі результати у плані продуктивності.