GTA 5Статті

Тиждень IGN. Про місії GTA 5. Спойлерофоби в шоці!

Привіт, спойлерофоби і спойлеромани! Для перших сьогодні траурний день, так як ця новина цілком присвячена опису двох місій.

Для людей же, які дивляться на світ тверезо і адекватно, сьогодні день відмінний – з’явилася ще одна можливість заглянути в GTA 5 і перейнятися її духом.

Тиждень IGN. Про місії GTA 5. Спойлерофоби в шоці!

Для початку хочеться відзначити наступні факти:
– Гра не була тягнути вас за шкіру. Вона не говорить вам, що потрібно піти конкретно так і так, зробити те і те. Ви у вільному світі, вирішуйте самі!
– Не буде GPS. Принаймні в місії вам потрібно просто їхати до мигаючого маркеру, і ніхто дбайливо НЕ підсвітить потрібні вулиці на радарі.
– Це справжня пісочниця з необмеженою свободою.

Опис двох місій. Спойлери!

Місія під назвою Urban Safari починається за межами будинку Франкліна. У нього конфлікт з Ламаром, який хоче, щоб вони почали брати участь у дрібній наркоторгівлі. Франкліну ж це не подобається, у нього амбіції і все таке.

Потім з’являється Тревор, який явно не в собі і щось бурмоче, тим самим доводячи, що з наркотиками справу краще не мати.

Що цікаво, почати місію можна як за Франкліна, так і за Тревора.

Вся чесна компанія, разом з Чопом, відправляється на Гроув-Стріт, малу батьківщину головного героя GTA San Andreas. Там вони будуть домовлятися про продаж наркотиків ( кілограм коксу ) з ким би ви думали? З балласами.

Під час перевірки товару на придатність влазить Тревор, який хоче прорізати пакет із зворотного боку і спробувати кокс звідти. Дилер встає дибки і ставить питання навіщо, але Тревор перериває його, висмикує пакет, розламує його і виявляється, що всередині порожньо. Це була підстава.

Атмосфера гри дуже добре передає почуття Франкліна, коли починається сутичка. Він в чужому районі, оточений бандою головорізів. Це змушує нервувати гравця.

Починається перестрілка, їдуть копи. Потім Ламар кричить, що знайшов вихід з пастки, і ми біжимо до нього, щоб спуститися до міської річки. Пробігаємо повз дівчат у бікіні, які танцюють перед знімальною групою. Крадемо їх водний мотоцикл. Над нами вертоліт поліцейських, Чоп кудись пропав і потрібно бігти якомога швидше.

У підсумку, це виходить. Але вже настає ніч. Втомлений Франклін сідає за кермо, Ламар поруч. Ви відчуєте дике роздратування, коли він всядеться поряд з вами. Адже через нього ми потрапили в серйозну халепу і так “недобре” повернулися на Гроув-Стріт.

Друга місія називається Fresh Meat. Майкла викрали члени Тріади, і вони телефонують. На задньому фоні чути слабкі крики нашого зразкового сім’янина і очевидно, що довго він не протягне.

Ми граємо за Франкліна, а Тревор невідомо де вештається, на нього немає надії. Пам’ятайте, що колись Майкл говорив, що Франклін це син, якого у нього ніколи не було? Сьогодні прийшов час виконати свій синівський обов’язок.

За допомогою мобільника ми можемо відстежити, де приблизно знаходяться Тріади. Тут немає GPS, яке показує вам вулиці, по яких слід їхати. Є просто слабке мерехтіння маркера і ми рухаємося до нього з як заманеться.

Франклін пробирається на завод, де ховають Майкла, причому він може розправитися з супротивниками як тихо, так і голосно. Щоб знайти Майкла, потрібно йти на крики.

Так як ми знаходимося на м’ясокомбінаті, то можна ховатися за туші тварин, подвешеними на гаки. Коли Франклін потрапляє в одного з супротивників, той падає у переробну машину і фонтан крові покриває стіни приміщення.

Кидаємо пістолет Майклу і йдемо назад. Тепер можна грати і за сім’янина, і при цьому, хоча він і досить ослаб і ледве плететься, в плані перестрілок він все ще краще Франкліна.

Вискакуємо із заводу, стрибаємо в тачку і валимо звідти. Китайці переслідують нас на типовій азіатській тачці з тюнінгом з помаранчевого неонового підсвічування. Але відірватися від них не складає труднощів…