GTA 6Чутки

Digital Foundry: GTA 6 працюватиме у 30 FPS на PlayStation 5 Pro

Технічні експерти з YouTube-каналу Digital Foundry опублікували відео із розбором технічних характеристик PlayStation 5 Pro. Під час розмови вони також обговорили те, чи зможе покращена консоль запускати ігри у 60 FPS.

Якщо вірити аналітикам, то дива чекати не варто. Консоль працюватиме на трохи покращеній версії старого процесора, тому приріст потужності складе всього 10%. Через це частота кадрів навряд чи зросте вдвічі.

“Суть у тому, що ігри, створені під 30 FPS, не працюватимуть у 60 кадрів на секунду на Playstation 5 Pro, тому що потужність процесора консолі досить обмежена. Тому розмови про те, що це буде чудова консоль для GTA 6, і ми зможемо запустити гру в режимі 60 кадрів за секунду, – це всього лише припущення, якщо тільки Rockstar не зробить щось чарівне з цим процесором. Я припускаю, що цього не станеться”, – розповів Річард Лідбеттер.

Варто зазначити, що це не означає, що GTA 6 працюватиме на обох консолях від PlayStation однаково. Pro-версія отримає потужніший графічний процесор із прискореним трасуванням променів, тож її власники отримають кращий ігровий досвід.

Нагадаємо, що PlayStation 5 Pro вийде наступної осені, а реліз GTA 6 заплановано на 2025 рік.