GTA 6Статті

Чому Vice City ідеальне місто для GTA 6?

Витік інформації стосовно GTA 6 тільки підтвердив чутки, що раніше ходили про GTA 6: події наступної частини розгортатимуться в сучасному Vice City.

Цей яскравий курорт, що приваблює туристів з усього світу і розташувався на узбережжі Атлантичного океану на південному сході Флориди, славиться своїми дорогими готелями, неоновими вивісками, нічними клубами, красивими пляжами та чистою блакитною водою. GTA: Vice City старанно показувала нам всі ці елементи розкоші та гламуру.

За останні 20 років технології розвинулися до необхідного рівня, аби вибудовувати мегаполіси до найменшої схожості з реальними аналогами. Наразі ми не пересіли на літаючі авто, а штучний інтелект не замінив людину, але квадрокоптери та електротранспорт стали частиною нашого життя. Настав час показати сонячний Маямі у всій красі!

У цьому матеріалі ми перерахували 5 головних причин, чому Vice City ідеально підходить для GTA 6.

Перша причина: через сильне почуття ностальгії

Згадайте місію з іграшковим гелікоптером. Якщо замість почуття ностальгії, ви почали злитися, то це поганий приклад. Згоден. А тепер згадайте вулицю Оушен Драйв на острові Вайс-Біч, де можна було побачити дорогі готелі, величезний пляж і море неонових вогнів, що з’являлися на заході дня.

Якщо на вашому обличчі з’явилася посмішка, то ви зрозуміли мене правильно. Бажання скористатися машиною часу і побувати на цій вулиці ще раз – це і є ностальгія.

Друга причина: бажання дізнатися, яким буде сучасний Vice City

У 90-ті роки вигляд Маямі змінився на краще. З’явилися нові готелі та хмарочоси з чудовими краєвидами на узбережжя океану. Впровадження в GTA 6 смартфонів, сучасного транспорту, цифрових технологій та інших радощів сучасного життя разом з хмарочосами та діловими центрами може радикально змінити вигляд уже знайомих локацій. Гравці зможуть подивитися на старі вулиці іншими очима. Побачити до болю рідне і знайоме, але в сучасній варіації.

Третя причина: настав час для Vice City

Liberty City з’являвся в GTA 3 і GTA 4. Ми мали можливість подивитися на одне й те саме місто через призму двох різних епох. Los Santos був у GTA: San Andreas і GTA 5. А Vice City ми бачили лише в однойменній грі. Це єдине місто в серії, яке ще не отримало HD-версії з графікою нового покоління.

Четверта причина: місто має вийти за межі своєї компактності

Сучасна версія міста має бути набагато більшою за оригінал 20-річної давності. Оригінальний Vice City можна було об’їхати на спорткарі за 2 хвилини! Тоді розробники були обмежені потужністю систем. Зараз немає жодних обмежень.

Можливо ми побачимо серйозно покращений Vice City — більш розширений і такий, що виходить за межі одного Маямі, тому що оригінальне місто було надто вже компактним.

Можливо, його варто розширити шляхом віддалених островів, дістатися до яких можна буде на човні або вертольоті? Або навіть захопити прилеглі до Маямі території?

П’ята причина: аби дізнатися щось нове про Томмі Версетті

На момент подій GTA: Vice City у 1986-му головному герою Томмі Версетті було 35 років. Якщо GTA 6 перемістить гравців у нинішній час, то Томмі повинно бути понад 70 років. Тобто головний герой цілком міг би дожити до цього часу і стати літньою людиною або ж померти через будь-які обставини.

У GTA 5 можна було натрапити на сайт Kent Paul’s, який був створений у 2000-х. Так ось, на цьому сайті було опубліковано статтю про проблеми 80-х. Наприкінці статті її автор звертається до Томмі: “Бачиш, Томе, я ніде не згадував твого імені. Може, тепер ти нас не вб’єш?”

Якщо це той самий Том, то, виходить, Версетті міг спокійно контролювати свій бізнес і за часів GTA 5 у 2013-му? Є надія отримати відповідь на це запитання якраз у новій частині.

Однак розраховувати на щось, крім звичайних згадок, не варто. Rockstar не раз казали, що події GTA 3, GTA: Vice City і GTA: San Andreas розгортаються в окремому від GTA 4 і GTA 5 всесвіті. GTA 6 також має увійти у всесвіт HD-епохи франшизи.

Без причини: Vice City — одна з найкращих GTA в історії серії

Можна довго сперечатися про те, яка частина крутіша, але одне точно відомо: GTA: Vice City — одна з найліпших ігор від Rockstar.

Легка, насичена яскравими кольорами, зі смішними персонажами на кшталт Кена Розенберга або полковника Кортеса. З холоднокровним і безстрашним головним героєм. З чудовим саундтреком, який став культовим для багатьох гравців. Тому Vice City, безперечно, заслуговує на ще один шанс, аби про нього знову всі заговорили.