GTA 5Статті

Секрети та великодки в GTA 5. Частина 1

Rockstar постійно прагнуть наповнити свої ігри тоннами найрізноманітніших посилань на попкультуру. Але крім простих великодок трапляються і по-справжньому круті секрети, які так і не були розгадані гравцями за десять років. У цій статті ми зібрали найцікавіші таємниці та секрети в GTA 5. Серед них є згадки серіалів, моменти з минулих частин серії, похмурі історії та захопливі таємниці. Частина перша.

Джесі Пінкман

Це обличчя, намальоване просто на схилі гори Чіліад. Фанати вважають, що воно може належати якомусь ігровому персонажу або ж одному з розробників гри. Найпопулярніша теорія свідчить, що це обличчя Джесі Пінкмана з серіалу “Пуститися берега”.

Цю версію також підтверджує автомобіль RV, який можна знайти у Лос-Сантосі. Саме в такій машині герої серіалу і виробляли культовий блакитний мед. 😀 Але багато фанатів вважають, що це зовсім інший герой.

Великодка зустрічається тільки на версіях GTA V для PS4 або Xbox 360. Цікаво, що у деяких версіях гри обличчя замінено на чоловічий прутень.

Курка і конус

Маленька, але приємна деталь, яку можна помітити аж у трьох іграх серії – конуси. У GTA III, GTA IV і GTA V на головах різних статуй розташовані помітні яскраві дорожні конуси. З першого погляду здається, що це акт вандалізму. У третій частині серії конус і справді вдягнули вандали. У четвертій це був протест і насмішка проти політиків.

Ну, а в п’ятій його надягнули на голову величезної курки самі працівники Cluckin’ Bell. Усе для того, щоб приховати відсутність гребінця, який мав би там бути. Ніхто не повинен здогадатися, що замість курки на п’єдесталі величезний голуб.

Написи під мостом

Ще одна маленька великодка, яка кочує з однієї частини серії в іншу – різноманітні написи. Розробники часто залишають різні кумедні графіті в прихованих місцях. Так, у п’ятій частині подібне можна зустріти під автострадою біля магазину Ammu-Nation, у районі Стробері. Зазирнувши за підйом на міст, ви помітите напис “Turn Back” (у перекладі “обернись”).

Дослухавшись поради, потрібно розвернутися і підійти до протилежної стіни. На ній буде написано “Nothing here!” (у перекладі “тут порожньо”).

Люк із серіалу Lost

Наступна незвичайна деталь – люк із відомого серіалу Lost. Він розташований просто на морському дні, серед купи підводних рослин. А іноді звідкись із глибини лунає стукіт, і в маленькому вікні спалахує світло.

Фанати досить швидко здогадалися, що стукіт – азбука Морзе. А послання розшифровується, як “Hey, you never call, how d’you fancy going bowling?”. Так, Rockstar зробили посилання на самих себе: з такими питаннями до головного героя чіплявся Роман із GTA IV. Боулінг, до речі, його улюблена гра.