GTA 5Новини

Хто судився із розробниками GTA?

Серія ігор GTA – одна з найбільших в ігровій індустрії. Свого часу, перші частини франшизи, нерідко опинялися в центрі скандалів, новин і судових процесів. Але сьогодні Rockstar Games це величезна компанія з висококласними юристами. Тому охочих судитися з Rockstar мало.

Однак декілька таких прецедентів все ж таки трапилося, тому деякі з них ми сьогодні й розглянемо.

Репер Даз Діллінджер

Американський репер Даз Діллінджер не дуже відомий, проте представники компанії Rockstar звернулися до нього із пропозицією. За 4271$ вони хотіли викупити права на декілька пісень, щоб використати їх у грі. Репер, почувши ціну, обурився і відмовив.

На подив репера декілька пісень все-таки було додано до гри. Даз Діллінджер зв’язався з розробниками й розповів, що готуватиметься подавати позов. Невідомо, як точно закінчився конфлікт, проте позов репер не подавав. Можливо компанія Rockstar запропонувала йому більш гідну оплату.

Брюс Макмахон і Крістофер Бенстон

Вихід мультиплеєра для GTA V відбувся через 2 тижні після релізу одиночної кампанії. Здавалося б незначна затримка, але Брюс Макмахон і Крістофер Бенстон вирішили, що видавець їх обманув і подали на компанію Rockstar до суду.

Суддя після кількох місяців розгляду винесла вердикт на користь компанії. Оскільки на дисках з грою взагалі не було згадки про мультиплеєр. А компанія Rockstar ще до виходу гри попередила гравців про перенесення виходу мультиплеєра.

Ліндсі Лохан

Однією з найрезонансніших справ, можна назвати суд із Ліндсі Лохан. Дівчина ще під час рекламної кампанії звернула увагу, що її «образ» використовувався на одному з постерів. А коли гра вийшла, Ліндсі спільно з групою юристів склала позов на 67 сторінок і вирушила до суду.

Одними з ключових були звинувачення в плагіаті. Так, другорядний персонаж гри “Лейсі Джонас”, дуже сильно була схожа на персонажа фільму “Погані дівчата”, яку грала Ліндсі. Компанія Rockstar відкинула усі звинувачення, назвавши їх «несуттєвими».

У 2016 році суддя винесла вердикт, відхиливши позов дівчини. Основною причиною стала «звичайна зовнішність дівчини» властива багатьом жінкам. Ліндсі пізніше намагалася подати апеляцію, проте її не ухвалили.

Карен Гравано

Карен Гравано – дочка одного з найнебезпечніших ганстерів Сальваторе Гравано. На одному з ток-шоу розповіла, що її образ послужив сюжетом однієї побічної місії в GTA V. Жінка подала позов, в якому звинувачувала компанію Rockstar у втручанні в особисте життя. І вимагала моральної компенсації у сумі 40 мільйонів доларів.

Суддя назвав претензії до компанії Rockstar невагомими. Оскільки «всі персонажі у грі вигадані» і є збірними образами. У результаті донька ганстера програла судову справу.