GTA: San AndreasІнформація

Секрети GTA SA для швидкісного проходження гри

Цей матеріал допоможе зі швидкісним проходженням GTA San Andreas для PC версії гри.

Пересування пішки

Спринт набагато швидше за звичайний біг і його до того ж можна прискорити. Для цього необхідно не затискати, а швидко натискати на клавішу спринту.

Автомобілі

Викрадаючи авто, CJ витягає та б’є пасажира. Якщо пасажира в машині немає, то зазвичай можна швидше сісти до авто через пасажирські двері, оскільки CJ просто виштовхне водія. Якщо обидва місця зайняті, для економії часу рекомендується вистрілити у лобове скло та вбити водія.

Під час посадки до авто тримайте клавіші стрибка і спринту, щоб CJ не зачинив за собою двері. Якщо ви зробите ці дії з боку пасажирського місця, водій помре, коли ви його виштовхнете.

Залишивши авто й натиснувши будь-яку клавішу для пересування гравця, двері залишаться відчиненими. Відкриті двері не мають фізичних полігонів (CJ просто проходить крізь них), але на них впливає сила тяжіння. Якщо ви припарковуєте автомобіль на схилі або навіть іноді на нерівному тротуарі, двері можуть відчинитися або навпаки зачинитися. Відкриті двері також рухаються при прискоренні чи гальмуванні автомобіля.

Мотоцикли

Багаторазове натискання клавіші вгору змушує мотоцикл їхати набагато швидше. Ця фішка не працює, якщо з вами є пасажир.

Респавн автомобілів

Транспортні засоби зникають на початку місії, якщо авто знаходиться у районі, де відбувається кат-сцена. Транспортні засоби також зникають, якщо ви знаходитесь надто далеко.

Спавн біля лікарень та поліцейських дільниць

Коли Сіджей вмирає або його ловить поліція, він з’являється біля найближчої лікарні чи поліцейської дільниці. Цю фішку гри можна використовувати для швидкісного пересування мапою, проте варто враховувати, що після респавна у вас відберуть весь арсенал.

Об’єм легень

Об’єм легень збільшується лише тоді, коли Сіджей знаходиться під водою. Плаваючи на поверхні, шкала обсягу легень регенерується. Для швидшого прокачування даного показника необхідно мінімізувати плавання на поверхні та спливати лише тоді, коли здоров’я гравця починає падати.

Володіння зброєю

Володіння зброєю прокачуються лише тоді, коли ви стріляєте у ціль. Тому не витрачайте час на стрілянину у повітря.

Існують три базові володіння зброєю: новачок, гангстер та хітман. Навичка новачка починається з нуля, хітман досягається на позначці 1000. Навичка гангстера відрізняється у всіх видів зброї. У проміжках між рівнями ви отримуватимете повідомлення на екрані про підвищення навички володіння зброєю.

Обмеження частоти кадрів

На версії ПК є опція для вимкнення обмеження частоти кадрів. Однак, FPS впливає на багато ігрових механік, тому для швидкісного проходження бажано грати з увімкненим обмежувачем кадрів.

Вимкнений обмежувач кадрів призводить до наступних наслідків:

  • Фізика керування стає іншою, транспортні засоби, за відчуттями, мають більше тяги, а двигуни на байках здаються повільнішими.
  • CJ іноді може випадково померти того, як залазить на об’єкти.
  • Плавання/Дайвінг стає надто повільним.
  • Ви швидше падаєте з висоти.
  • Важче виконати “Ковзання” (Sliding Glitch).
  • Графіті зафарбовуються швидше.

Особливості поведінки AI

Використання машини змушує ворожих NPC стріляти по вас з більшою точністю, аби компенсувати підвищений рівень захисту гравця. Через це складніше пройти деякі місії, тому що NPC не завжди переналаштовуються навіть якщо місія відбувається пішки, а не на транспорті. Лише використання байка знову знижує їм точність стрілянини.

Є місії, де ця особливість викликає проблеми при проходженні:

  • Sweets Girl (у даній місії велосипед вам не дадуть, але краще приїхати на призначене місце саме на ньому).
  • A Home in the Hills (стає набагато складніше пройти місію, якщо перед входом до особняка ви знаходилися в авто).
  • Green Goo (місія буде проходити набагато складніше, якщо ви використовували автомобіль перед початком місії. Ви можете зберегти велосипед у гаражі, а потім приїхати на ньому до початку місії).
  • Torenos Last Flight.
  • Pier 69.
  • Vertical Bird (якщо ви запливете на човні в задню частину корабля, солдати будуть точніше по вас стріляти).
  • Beat Down on BDup (вороги, яких необхідно вбити за завданням, краще стріляють, якщо перед стартом місії ви були в машині, а не на велосипеді).
  • End of the Line (вороги будуть краще стріляти, якщо ви помрете після смерті Біг Смоука або перезапустите контрольну точку місії).

Війни за території

  • Кожна територія додає однаковий відсоток у статистику, цей відсоток не залежить від розміру захопленого району. Для запуску фінальної місії потрібно 35% (приблизно 19 територій).
  • Члени ворожих банд у всіх трьох хвилях з’являються там, куди дивиться Сіджей. Цим можна скористатися для власної переваги.
  • Члени ворожих банд з’являються на фіксованій відстані від гравця. Якщо місць для спавна замало, бандити з’являться в одній групі і їх буде легше вбити.
  • Якщо вам здається, що заспавнити їх однією групою не вийде, встаньте на перехресті або будь-якій іншій відкритій місцевості, щоб не довелося робити зайвих пересувань, вбиваючи недругів.
  • Таймаут між хвилями становить приблизно 10 секунд. Використовуйте його, аби підібрати аптечки у вигляді сердець або броню.
  • Коли ви повинні почати війну за територію, шукайте не тільки бандитів, які вештаються пішки, а й гангстерів в автомобілях, які завжди їздять на однакових машинах.

Взаємодія з поліцейськими

  • Якщо у вас лише одна зірка розшуку, поліцейські стрілятимуть у вас лише тоді, коли Ви тримаєте в руках зброю.
  • Використання сигналу в машині змушує поліцейських зупинитися на одну секунду. Безперервне натискання автомобільного сигналу знижує ризик того, що поліцейський заарештує вас, викинувши з машини. Ця особливість працює навіть у гелікоптері, хоча і сам сигнал там відсутній.