Інструкції

Як робити якісні скріншоти?

Корисний гайд присвячений тому, як правильно робити якісні скріншоти у відеоіграх.

Як робити якісні скріншоти?

1. Спочатку потрібно вибрати програму через яку ви збираєтеся робити скріншоти. Самий популярний варіант – це Fraps. Програма має зручний інтерфейс та дозволяє зберігати скріншоти у різних форматах.

Якщо ви користуєтеся Steam і маєте ліцензійну копію гри, в якій ви збираєтеся робити скріншоти, можна скористатися вбудованою функцією, яка дозволяє робити знімки екрану за допомогою кнопки F12. Скріншоти будуть зберігатися лише у форматі .jpeg, проте їх можна буде одразу завантажувати до своєї галереї на Steam.

Власники сучасних відекарт від Nvidia можуть робити скріншоти за допомогою функції Shadowplay у GeForce Experience.

Як робити якісні скріншоти?

2. Після того, як всі технічні аспекти будуть вирішені, можна переходити до самого процесу. На мій погляд, створення скріншотів потрібно сприймати так само серйозно, як зйомку професійного фото, і придавати їм дещо “кінематографічного” вигляду. Тому перший крок у нашій справі — це вимкнути додаткові графічні елементи, як показники зброї, здоров’я та радар.

Як робити якісні скріншоти?

3. Не лінуйтеся експериментувати з ракурсом, особливо, якщо маєте час. Можете згадати улюблені фільми чи переглянути цікаві фото на Google, щоб мати приблизне уявлення, як будувати кадр.

Як робити якісні скріншоти?

4. Найцікавіші фото чи скріншоти — живі. Тобто такі, які мають за собою якусь історію. Необов’язково реальну. Її можна вигадати і зробити маленькі натяки, щоб той, хто буде переглядати вашу роботу, сам додумував її у своїй голові. Наприклад, замість того, щоб просто сфотографувати вашого персонажа на фоні дерев, розпаліть вогнище, посадіть його поруч і дайте йому щось в руки. Якщо предметом буде яблуко — вийде такий собі цікавий відрізок із життя туриста, автомат — вояки, що відпочиває після тяжкого бою, але напоготові продовжити свою справу.

Як робити якісні скріншоти?

5. Фон грає напевно саму ключову роль у всьому процесі, проте не завжди. Красива локація — це зазвичай те, що наштовхує людей на думку зробити скріншот в якійсь грі. Також спробуйте зробити скріншот від камери першої особи, якщо це дозволяє гра.

Як робити якісні скріншоти?

6. Залишиться лише поділитися своїм скріншотом з людьми. Це можна зробити на Steam чи у спеціальних розділах ресурсів на зразок Reddit.