Інше

Steam. Поради новачкам 3

Steam. Поради новачкам 3

Корисні поради для тих, хто починає користуватися сервісом Steam. Частина третя.

1. Багато новачків, що починають купувати ліцензійні ігри на Steam входять в кураж, коли починаються знижки. Видавці продають свої ігри з 60-90% знижками, що захоплює багатьох покупців. Зазвичай це виливається у те, що люди купують десятки чи навіть сотні непотрібних їм продуктів, в які вони ніколи не будуть грати. Тому не забувайте добре подумати перед кожною покупкою і витрачайте гроші лише на те, в що справді хочете зіграти. Також можна купувати ліцензійні копії ігор, які ви вже пройшли, як у подяку розробникам.

2. На Steam можна знайти багато хороший людей для спілкування та спільних ігор, проте також у цій спільноті повно різноманітних шахраїв. Тому не забувайте бути обережними. Не натискайте на підозрілі посилання та не завантажуйте невідомі вам програми. Якщо вам пропонують поспілкуватися, то робіть це лише через Skype, Teamspeak, Viber чи Discord. Якщо незнайомець пропонує вам обмін ігровими речами, то міняйте їх лише в одному вікні обміну. Щоб ви обоє одночасно обмінювалися своїми речами.

3. Ви можете користуватися гаманцем Steam, який можна поповнювати за допомогою багатьох платіжних систем, а також з банківською карти. На ньому можна зберігати близько 500 доларів.

4. В деяких іграх вам можуть випадати колекційні картки. Їх можна продавати на торговому майданчику, або відшукати чи купити інші для повної колекції, з якої можна робити ігрові значки. Це піднімає рівень і можливості вашого профілю.

5. Ви можете давати доступ до своєї ігрової бібліотеки своїм друзям. Для цього потрібно скористатися функцією Family Sharing. На жаль, вона працює не на всіх іграх.

6. Зрідка Valve влаштовує безкоштовні роздачі. Іноді дуже хороший ігор, як Red Orchestra 2 та Left 4 Dead 2. Деякі сторонні крамниці регулярно влаштовують подібні роздачі, проте переважно вони дарують лише інді-ігри.

7. Користувач може купувати або вимінювати різні шпалери для свого профілю. Зазвичай ціна на них складає всього декілька центів. Гравці отримують шпалери безкоштовно, якщо створюють ігровий значок, про який ми згадували у четвертому пункті. Також разом з цим вони отримують знижку на випадкову гру та один смайл для чату.

8. Якщо ви збираєтеся грати на телевізорі, ви можете запустити Steam у режимі Big Picture. Ним зручно керувати, якщо ви використовуєте пульт чи геймпад.

9. Більшість ігор мають систему ігрових досягнень.

10. Користувачі можуть підписуватися на цікаві їм обговорення. Навіть під профілем іншого гравця, скріншотом та відео.