GTA: San AndreasСюжет

Передісторія сюжету гри. Перша частина

Передісторія сюжету гри. Перша частина

За п’ять років до початку подій гри Карл Джонсон був змушений покинути рідне місто та перебратися до Ліберті-Сіті. Причиною цього став конфлікт з його братом Шоном на прізвисько Світ. Той вважав його головним винуватцем у смерті їх молодшого брата Брайана. Точно не відомо, що сталося, проте з деяких деталей можна допустити, що це була невдала спроба викрасти авто. У місті свободи Карл зв’язався з місцевою мафією та працював із Джої, сином Сальватора Леона. Промишляв переважно викраденням авто та дрібними крадіжками на вулиці. Після звістки про загибель матері вирішив повернутися до Лос-Сантосу.

Передісторія сюжету гри. Перша частина

Поки СіДжей був у вигнанні та намагався прожити сам, банда Світа Гроув-стріт переживала далеко не найкращі часи. Більшість кримінальних сімей, що співпрацювали з бандою, вирішили розірвати союз. Тим часом, як ворожа банда Баллас укріпила свої позиції. Добра частина ветеранів Гроув підсіла на наркотики, або ж перейшла на ворожу сторону. Пліч-о-пліч зі Світом залишилися лише найвідданіші друзі. Права рука Шона це кремезний нігер, якого всі кличуть Великий Смоук. Він не згодний із бездіяльністю Світа та має пропозиції, які суперечать поглядам ватажка. Деколи ці розбіжності переростають у конфлікти, проте все закінчується мирно. Також разом із ними є виконавець усієї брудної та небезпечної роботи Райдер. І хоч він любитель добре курнути, за його словами це ніяк не затьмарює розум. Окрім брата Карла Світ має ще сестру Кендл, яка зустрічається з мексиканцем з ворожої банди. Попри те, що він розуміє, що не здатний вплинути на її вибір, кожного разу виходить чергова сімейна сварка.

Передісторія сюжету гри. Перша частина

Веселить місцевих бандитів гангста-репер Джефрі. І хоч друзі звикли кликати бідолаху на ім’я, той не лінується кожного разу нагадувати, що з його старим життям покінчено і він тепер ОуджіЛок. До приїзду Карла, Лок примудрився потрапити до буцегарні через порушення правил дорожнього руху та крадіжки всякого дешевого сміття. На погляд Великого Смоука, Джефрі робив це все лише для того, щоб здобути авторитет.