GTA 5Статті

10 речей, що можуть не дожити до релізу GTA 5

Усі з нетерпінням чекають на чергову гру, збираючи крихти інформації про те, що в ній буде. А сайт Whatculture зібрав десятку речей, які, навпаки, були вирізані й, цілком можливо, більше ми їх ніколи не побачимо.

10 речей, що можуть не дожити до релізу GTA 5

Трамвай. Усі пам’ятають цей транспорт, який неможливо знищити, яким неможливо керувати і який їздить у Сан-Фієро – по колу, причому тільки в один бік. Моддери швидко розібрались, як дати гравцю покерувати трамваєм. І це виявилося цікавим. Перші 5 хвилин. Якщо цей громадський транспорт і мав якийсь сенс, окрім появи у роликах, то він виявився остаточно вирізаним з фінальної версії гри.

Кувалда. У Vice City ми весело забивали цим інструментом усіх перехожих. Однак пізніше він пішов під ніж разом із викруткою. У файлах GTA IV, тим не менш, модель кувалди залишилася, з нею навіть бігають деякі робітники. Але не віддають.

Мініґан. Та ж доля спіткала й цю надпотужну зброю: судячи з файлів GTA IV, мініґан мав бути 750-зарядним і вбивати будь-якого броньованого супротивника з одного пострілу. Вирізали, бо рука не підіймалась збалансувати?

Станнер. У GTA: Chinatown Wars станнером (він же електрошокер) можна було знерухомити супротивника і навіть підпалити його. Припускалося, що ним озброять патрульних у Vice City, але… За чутками, ми зможемо випробувати його дію на собі у GTA V, якщо заробимо дві зірки розшуку.

Гранатомет. З Vice City його вирізали без усіляких пояснень, про його присутність говорять лише файли на PS2-диску. Повернувся він лише в Episodes From Liberty City.

Цвяхостріл. Також лишився лише на диску PS2-версії Vice City. Моддери його успішно звідти витягають, і відновлена версія відрізняється необмеженим зарядом і тим, що жодним чином не шкодить пішоходам.

Шкільний автобус. На передрелізних скріншотах GTA 3 вулицями їздять знайомі всім жовтенькі автобуси. Однак, як у GTA 3, так і в інших іграх шкільні автобуси з’являються лише як деталі пейзажу – зазвичай іржавими та напівзруйнованими. Причина зрозуміла: кому вони потрібні, якщо в грі немає дітей?

Скейтборд. У місії Madd Dogg’s Rhymes нам мали видати це універсальне знаряддя, яким можна скористатися як транспортом на кшталт велосипеду, а при нагоді лупцювати ворогів. Шкода, що скейт вирізали. І, здається, назавжди.

Літаки. З GTA IV вирізали цілий ряд літаків, починаючи зі знайомого кукурудзника Додо і завершуючи цілком новою моделлю типу Гідри. Невідомо, чи повернуть до GTA V великі пасажирські керовані літаки. Поки що ходять лише розповіді про вантажні літаки й вертольоти. Знову ці вертольоти…

Міни. Міни, які можна встановлювати на землі, були вирізані з GTA III, GTA: Vice City і GTA: Vice City Stories. З’являються вони лише у Grand Theft Auto: Chinatown Wars.

Робимо висновки: радіючи тому, що рокстарівці додали до нової гри, слід поцікавитися й тим, що вони з неї вирізали.