GTA 5Новини

Подробиці про GTA 5 від “друга колишнього співробітника Rockstar”

Кілька днів тому на форумах Gamespot з’явилося цікаве повідомлення від людини, яка назвала себе другом колишнього співробітника Rockstar North і розповіла левову частку подробиць про GTA 5.

Людина повідомила, що її друг раніше працював у Rockstar North, але після чергової хвилі звільнень вилетів з компанії, тому тепер на нього угода про нерозголошення вже не діє. Але він все одно вирішив підстрахуватися і злив усю інформацію через іншого.

Якщо вірити цьому абсолютно ненадійному джерелу, то в GTA 5 буде єдиний головний герой і звуть його Альберт де Сільва (Albert de Silva), це саме той багатій, якого ми бачили в першому трейлері GTA 5. Саме він сидить за кермом автомобіля, коли інші бандити грабують ювелірний магазин. Де Сільва є частиною кримінального світу Vice City, він наполовину іспанець і в нього є син Кевін – “типовий фанат CoD”, він достатньо “ледачий, марнотратний і любить розкидатися расистськими фразами в онлайні”, але, тим не менш, пишається і навіть захоплюється своїм батьком.

Карта GTA 5 у п’ять разів більша, ніж у GTA 4 і розділена на три частини. Лос-Сантос займає приблизно половину всієї карти.

У грі буде декілька різновидів літаків, включаючи літаки часів Другої світової війни і приватні авіалайнери.

Зброя і автомобілі будуть налаштовуватися. Як і в GTA San Andreas, на автомобіль можна буде встановити нітро.

Перестрілки стануть набагато реалістичнішими. Наприклад, якщо ви намагаєтеся стріляти з вікна автомобіля, що їде, то вам буде досить складно прицілитися.

Від поліції тепер втекти буде не так просто, адже в їх розпорядженні з’явилися поліцейські щити і світлові гранати. А якщо гравець набере чотири зірки, то по радіо почнуть попереджати людей про те, що в місті безчинствує злочинець. До речі, тепер поліція буде гнатися за вами, якщо ви перевищите швидкісний ліміт. Аварії на великій швидкості негативно позначаться на здоров’ї головного героя.

Рівні розшуку в GTA 5 будуть наступними:

1 зірка – поліцейські переслідують вас пішки і намагаються заарештувати. Ніяких сирен і автомобільних переслідувань.

2 зірки – поліцейські досі намагаються вас заарештувати. Якщо вони помітять у ваших руках зброю, то відкриють вогонь на ураження. Якщо ні, то будуть використовувати зброю тимчасового ураження.

3 зірки – за вами почнеться гонитва. Поліція намагається зупинити вас будь-що-будь.

4 зірки – на дорогах ставлять поліцейські загородження, поліція використовує радіо для оповіщення місцевих жителів про те, що відбувається на вулиці. Якщо навіть вам вдасться відірватися від переслідувачів, то протягом 24 годин поліція буде розшукувати людину, що підходить під опис зовнішності головного героя.

5 зірок – поліція стріляє на ураження, щойно побачить вас, і спробує заарештувати, якщо буде така можливість. Якщо навіть вам вдасться відірватися від переслідувачів, то протягом 48 годин поліція буде розшукувати людину, що підходить під опис зовнішності головного героя.

6 зірок – за вами приїдуть військові. Якщо навіть вам вдасться відірватися від переслідувачів, то протягом 72 годин поліція буде розшукувати людину, що підходить під опис зовнішності головного героя.

Крім того, тепер по радіо говорять про стан завантаженості доріг. Гравець завжди може дізнатися про це за допомогою радіо або мобільного телефону, щоб вибрати найкращий маршрут.

У злочинного світу з’явилася власна економічна модель, на яку може впливати гравець, продаючи або купуючи наркотики, зброю і крадені автомобілі. До речі, тепер головний герой зможе вживати наркотики, але якщо він буде нахабно курити траву на вулиці, то отримає зірку розшуку.

Багатокористувацький режим GTA 5 буде підтримувати до 32 гравців на консолях. Що буде на PC-версії – поки не ясно. Гравці зможуть об’єднуватися в угрупування, які будуть оцінюватися за рівнем репутації. Угрупування можуть виконувати різні завдання, наприклад, когось пограбувати або стирити зброю з військової бази. Лідери угрупувань можуть роздавати невеликі завдання своїм підлеглим. Угрупування зможуть захоплювати територію всередині Лос-Сантоса.

За словами джерела, реліз GTA 5 повинен відбутися в травні 2013 року, а попереду ще як мінімум шість місяців розробки. На виставці E3 2012 року мають показати демо-версію GTA 5.

Незабаром дану тему було стерто з Gamespot модераторами, але її копія дотепер зберігається в кеші гугла.