GTA 3Таємниці

Що таке Місто-Привид?

Місто-Привид – це таємний острів, розташований за Шорсайд Вейл (Shoreside Vale), який використовувався як декорації до першої частини вступного ролика гри.

Ти не можеш прогулятися, покататися або приземлитися на цьому острові, оскільки майже всі його частини – лише ілюзія. Будь-яка спроба здійснити посадку на нього закінчиться трагедією – ти просто пролетиш наскрізь, а потім розіб’єш свій літачок «Додо». Кілька маленьких шматочків усе ж матеріальні, але сісти на них не можна – надто малі.

Єдиною пам’яткою міста є банк Liberty City. На дорозі перед ним припарковано два інкасаторських фургони і решта машин зі вступного ролика. Але й вони теж ілюзія. Власне, слово “місто” не зовсім підходить для цього місця – скоріше, це вулиця банку Ліберті-Сіті.

Питання та відповіді стосовно Міста-Привида

Я не вмію літати на Додо, чи можна мені якось ще подивитися на Місто-Привид?
Так, є один спосіб: крізь стіни за допомогою снайперської гвинтівки.

Чи правда, що заблоковані тунелі в Шорсайд Вейл ведуть у Місто-Привид?
Ні, вони взагалі нікуди не ведуть. Якщо зазирнути в тунель, то можна помітити, що він трохи загинається. За цим поворотом нічого немає. Спробуй облетіти Шорсайд Вейл, і ти побачиш, що тунелі просто обриваються. Крім того, багато з них теж ілюзії, крізь які можна провалитися.

У грі є Карсер-Сіті (Carcer City)?
Ні! Деякі базіки стверджують, що він існує, але не мають жодного доказу цього, окрім невеликої реклами на радіо.

А може, Місто-Привид – це і є Карсер-сіті?
Ні, Місто-Привид – це частина Ліберті-Сіті. Адже саме там розташований банк Liberty City.

А чи є в цьому місті пішоходи або машини, що рухаються?
Немає. Тому його й назвали “Місто-Привид” – це мертве місто. Машини в ньому є, наприклад, кілька інкасаторських броньовиків, але й вони стоять нерухомо.

Що можна побачити у Місті-Привиді?
Головна і єдина пам’ятка – Liberty City Bank, той самий банк, який грабував Клод у вступному ролику до гри.

Отже, робити в Місті-Привиді нічого?
Ні, швидше за все, нічого. Адже там навіть не можна приземлитися. Зате ти можеш пишатися собою, якщо побачиш його на власні очі.

Побачити, щоб повірити

Чудова новина для тих, хто не вміє літати або просто боїться висоти: Місто-Привид можна побачити, залишаючись на твердій землі! Дружно дякуємо ігровому глюкові, що дозволяє дивитися крізь стіни.

До речі, за допомогою цього способу можна дивитися взагалі крізь усі стіни. По-перше, тобі потрібна снайперська гвинтівка. Принцип такий: стати спиною до стіни, що загороджує огляд, узяти снайперську гвинтівку, увімкнути оптичний приціл і, не вимикаючи його, повернутися на 180 градусів. Вуаля!

Їдь по дорозі до Шорсайд Вейл, яка веде до заблокованого тунелю. Піднімайся на гору. Найлегше це зробити пішки, якщо тільки в тебе не Хаммер. Іди вперед, доки не упрешся у високу стіну-скелю. Подивися в приціл – здалеку буде видно прямокутник блакитного кольору. Наведи на нього і наближай приціл. Якщо точку вибрано вдало, ти побачиш фрагмент Міста-Привида. Звичайно, все місто не розгледіти – найкраще підібратися до нього ближче.

Місто-Привид чекає…

Існує два способи потрапити в Місто-Привид: на літачку «Додо» або на танку (за допомогою кодів). Інших варіантів немає. Дороги в Місто-Привид не ведуть. Що стосується катера: навіть якщо тобі вдасться дістатися до місця розташування міста, побачити що-небудь не вийде, адже він насправді не у воді, а ніби ширяє в повітрі над водою.

Тепер про те, як потрапити в Місто-Привид. Про Додо ми вже знаємо. А от як змусити злетіти танк?

Знайди плоску ділянку дороги або землі. Використай код “літаючі машини” (chittychittybb). Поверни башту танка назад, затисни клавішу “вниз” і стріляй так часто, як тільки можливо. Коли ти набереш достатню швидкість і танк почне мотати з боку в бік, відпусти клавішу “вниз”, і він злетить у повітря. Висота регулюється клавішами “вниз” / “вгору”. Повертати можна за допомогою стандартних клавіш, що використовуються для поворотів. Загалом, керування літаючим танком мало чим відрізняється від керування “Додо”.

Щоб дістатися до Міста-Привида на “Додо”, найпростіше використовувати злітно-посадкову смугу боїнгів, розганяючись у зворотному напрямку. Іншими словами, злітати в напрямку океану. Після зльоту відразу ж повертай праворуч і лети над океаном – праворуч від твого літака повинна бути берегова лінія Шорсайд Вейл. Повернути праворуч треба швидко, бо якщо залетіти в океан занадто далеко, світ GTA3 закінчиться, “Додо” зникне, і ти розіб’єшся.

Коли справа пропливе дамба, а потім обсерваторія, спершу ніби з’явиться якась блакитна поверхня, а за нею прямо нізвідки з’явиться Місто-Привид. Власне, якщо ти не ас пілотування, то роздивитися усе детально з першого разу в тебе не вийде, адже відразу за містом знаходиться величезна скеля, а часу розвернутися не так багато. Найкраще проводити огляд, пролетівши на “Додо” крізь місто, а потім увімкнувши повтор.

Скріншоти:

Що таке Місто-Привид?

Що таке Місто-Привид?

Що таке Місто-Привид?