GTA 6Новини

Новий страйк профспілки SAG-AFTRA може змістити дату релізу GTA 6

Профспілка SAG-AFTRA, що представляє інтереси акторів озвучення і запису рухів, повідомила, що було ухвалено рішення почати новий страйк через проблеми з регулюванням використання ШІ у відеоіграх. Це може позначитися на даті виходу GTA 6.

Повідомляється, що страйк розпочнеться триватиме доти, доки не буде досягнуто вигідної угоди з найбільшими видавцями ігор, яка передбачає захист прав акторів на тлі популяризації штучного інтелекту.

«Ми не збираємося погоджуватися на контракт, який дасть змогу компаніям зловживати ШІ на шкоду інтересам наших учасників. Досить! Коли ці компанії серйозно поставляться до пропозиції, що дає змогу нашим учасникам спокійно жити й працювати, ми будемо готові до переговорів», – заявили представники SAG-AFTRA.

За страйк проголосувало 98,32% членів профспілки. Наразі відомо, що вже тривають переговори з групою найбільших у світі видавців, включно з Take-Two, Activision, Disney, EA, Insomniac Games і WB Games.

Деякі великі компанії, які беруть участь у переговорах із SAG-AFTRA, повідомили, що розчаровані тим, що профспілка вирішила оголосити страйк. Їхня представниця Одрі Кулінг заявила, що сторони вже домовилися з 24 з 25 питань, зокрема було ухвалено рішення підвищити заробітну плату акторам.

Якщо сторони не знайдуть способу розв’язати всі проблеми у найближчому майбутньому, це, вважають ЗМІ, потенційно може затримати реліз GTA 6 та інших масштабних ігор. Варто зауважити, що в минулому генеральний директор Take Two Штраус Зельник стверджував, що GTA 6 повністю захищена від будь-якого можливого страйку SAG-AFTRA і це жодним чином не вплине на її реліз.