GTA 6Новини

Джейсон Шраєр: GTA 6 не збираються переносити на 2026 рік

У мережі тривають дискусії навколо статті Kotaku, де повідомлялося про можливе перенесення релізу GTA 6 на 2026 рік. Цього разу новину прокоментував найавторитетніший ігровий інсайдер – журналіст Bloomberg Джейсон Шрайер.

За словами Шраєра, турбуватися нема про що. Над GTA 6 працюють тисячі людей, і поки що немає жодних ознак того, що гру перенесуть на 2026 рік.

Водночас журналіст зазначив, що передбачати дату виходу взагалі немає жодного сенсу. Розробка ігор – занадто непередбачуваний процес, і до кінця 2025 року може статися все що завгодно. Наприклад, нещодавня вимога Rockstar повернутися до роботи в офісі може спричинити звільнення співробітників і появу логістичних проблем, які зрештою призведуть до затримки.

“Звичайно, існує ймовірність того, що Grand Theft Auto 6 не вийде у 2025 році. Попередня гра Rockstar, Red Dead Redemption 2, спочатку була анонсована з релізом у 2017 році, але її випуск двічі відкладався, перш ніж вона вийшла в жовтні 2018 року. Нова частина Grand Theft Auto вже виходить у світ значно пізніше, ніж будь-хто в Rockstar міг уявити десять років тому. Розробка ігор – це хаотичний, нелінійний процес, пов’язаний з найбільшими проблемами як у технологічному, так і творчому плані. Гра має функціонувати так, як очікується, і водночас бути красивою, цікавою і веселою. Тисячі людей працюють над Grand Theft Auto 6. Вони пишуть код для фізики погоди, записують виступи акторів або полюють на багами на вулицях фальшивого Маямі. Їхні роботи переплетені і залежать одна від одної, і одне-єдине Bottleneck* – наприклад, розробка макета рівня займає більше очікуваного часу або сторінки сценарію надійшли із запізненням – може мати каскадні наслідки для кожного відділу, наростаючи згодом, як снігова куля”, – пише Шраєр.

*Bottleneck (Вузьке місце) – це явище, коли продуктивність або потужність всієї системи обмежується однією або обмеженою кількістю компонентів або ресурсів. Оскільки вода виливається з пляшки, швидкість відтоку обмежується шириною трубопроводу виходу, тобто вузьким місцем. educalingo.com