Інше

Вбивця організував фейковий стрім з GTA: Vice City для створення власного алібі

Прокуратура Великої Британії звинуватила блогера Стівена Мак Калаха в організації фейкової трансляції для прикриття вбивства вагітної жінки. Річ у тім, що 18 грудня 2022 року Стівен проводив на своєму ютуб-каналі стрім із GTA: Vice City. Цього ж дня поліція виявила тіло Наталі Мак Нелі з безліччю ножових поранень у її будинку. Дівчина перебувала на 15-му тижні вагітності. Прокурори впевнені, що за вбивством стоїть Стівен Мак Калах, який вирішив забезпечити собі алібі заздалегідь записаним стрімом.

Старший слідчий поліції Ніл Мак Гіннесс заявив суду, що за допомогою технічного аналізу вдалося довести цей факт. Сам же Мак Калах розповів, що дійсно виходив в ефір, проте не міг відповідати на повідомлення в чаті через технічні труднощі.

За даними газети Belfast Telegraph, стрімер пізніше визнав, що зробив запис стріму заздалегідь, приблизно за чотири дні до вбивства. Суд також з’ясував ще одну цікаву деталь: після вбивства Мак Калах залишив свій телефон у будинку сім’ї Мак Нелі, аби записати розмову її родичів і з’ясувати, чи підозрюють вони його.

Під час слухань прокурори звинуватили Мак Калаха у “витонченому, обачливому і холоднокровному задумі” і заявили, що він “здатний на обман, що перевершує уяву”.