GTA: Vice CityПерсонажі

5 найзнаковіших персонажів у GTA Vice City

У Rockstar талант до створення величезного відкритого світу та цікавих персонажів. І в цій статті ми розкажемо про п’ять культових особистостей, з якими асоціюється найсонячніша гра серії.

Томмі Версетті

Головний герой гри ходить у бірюзовій сорочці та джинсах, а також не вміє плавати. Критикам він сподобався настільки, що багато хто називає Томмі одним з найкращих персонажів серії. Але чим він так всіх зачепив? Почнемо з того, що Томмі – це перший головний герой, що говорив у GTA. І що відрізняє Версетті від інших персонажів, так це його амбіції. Він діє виключно заради особистої вигоди.

А ще він безжальний до своїх ворогів. Він зустрічав ворогів без страху та жалю. Як правило, якщо він зіштовхувався зі зрадою, то не забивався у кут, а продовжував убивати. Яскрава сорочка з принтом у вигляді пальм, гарний захід сонця в пастельних тонах, залиті неоном клуби Майамі… Всі ці незначні елементи формували особистість сильного персонажа, який не бажав бути чиєюсь шісткою.

Кен Розенберг

Кен Розенберг – закомплексований боягуз та наркоман. Образ персонажа базується на адвокаті Девіда Клейнфелда з фільму «Шлях Карліто», якого чудово зіграв Шон Пенн. Попри свій поганий характер і сумнівні звички, Кен – один із небагатьох людей, на яких Томмі міг покластися. Він ніколи не мовчав, навіть якщо все було досить кепсько.

Пам’ятаєте, коли він погрожував поліцейським судовими позовами, якщо ті не звільнять Томмі із в’язниці? Зрештою, саме Кен втягнув Томмі у кримінальний світ. Згодом постарілого та депресивного Розенберга можна зустріти в GTA San Andreas, але ми завжди пам’ятатимемо його зухвалим засранцем у смішному костюмі.

Ленс Венс

Стильний і зухвалий наркодилер з великими амбіціями, який хоче носити дорогі костюми та товстий ланцюг на шиї. Більшість гри Ленс є нашим союзником. Втративши брата Віктора під час операції з продажу наркотиків, Ленс поклявся знайти зрадника і помститися. Через деякий час Ленс знайомиться з Томмі й з’ясовує, що він теж шукає винуватця зриву угоди. Вони починають працювати на Діаса, після чого дізнаються, що це саме він винен у тому, що трапилося.

Вони об’єднуються, прибирають Діаса і… Якби існувала альтернативна кінцівка, яка залежить від вибору, то в ній Ленс і Томмі стали б хорошими партнерами та керували злочинним світом разом. Але насправді все виявилося не так оптимістично. Після смерті Діаса відносини Томмі з Ленсом різко погіршуються. Ленса починають дратувати розмови про велич Томмі, він вважає, що Томмі його ні в що не ставить, і вирішує його зрадити. Завищені амбіції та жага слави у результаті й занапастили його.

Хуан Кортес

Серед усіх бандитів та зрадників Хуан Гарсія Кортес – як світлий промінець у темному царстві злочинного світу. Це другорядний персонаж. Але який! Елегантний, статний і добре вихований полковник у відставці з зовнішністю, що дуже запам’ятовується. Не дивно, що він набув великої популярності серед фанатів. Саме він (крім Кена) допоміг нам як слід влаштуватися у Вайс-Сіті та навіть познайомив зі смертоносною зброєю — бензопилою.

Чим займається Кортес? Звісно ж, торгівлею. Тільки не наркотиками, а серйозною зброєю. Він завжди розмовляє з Томмі спокійно, підкидає ідеї, запрошує пообідати, і взагалі змушує почуватися бажаним гостем на його яхті. До речі, він був засуджений до страти аж дев’ять разів, але якимось чином зміг уникнути покарання. Навіть якось шкода, що такий колоритний персонаж залишає нас уже на початку гри.

Рікардо Діаз

Хоча Соні Форелі й вважається головним антагоністом, більшість фанатів упевнені, що саме Діаз став найцікавішим лиходієм. За його кумедною зовнішністю ховається небезпечна людина з комплексом Наполеона. Він вважається великим гравцем у наркобізнесі, який при першій нагоді готовий когось обікрасти.

Але його агресія викликає лише сміх. Він весело розвалюється на дивані, чухаючи гарматою свою гідність, а в пориві люті готовий розбомбити свій розкішний особняк і всю дорогу апаратуру всередині нього. Загалом, це ще той псих. Але веселий. Його маленький зріст, незграбна хода, зайва вага та смішний голос міцно закарбовуються в пам’яті. А ще він страждає надмірною пітливістю.