GTA: The Definitive EditionНовини

Автори ReVC та Re3 направили заперечення на позов від Take-Two

Автори ReVC та Re3 направили заперечення на позов від Take-Two

У вересні 2021 року Take-Two перейшла від запитів на видалення модів до подання позовів до суду. Компанія просила суд видалити Re3 та ReVC, а також зобов’язати її авторів виплатити велику компенсацію та відшкодувати матеріальні збитки.

Як цього вимагає процесуальне право, сторони-учасники суду надають свої аргументи щодо обставин справи. На позов Take-Two адвокати модерів заперечили, де не погодилися з вимогами компанії.

Позиція авторів Re3 та ReVC

1. Реверс-інжиніринг – це використання вихідного коду з метою його подальшої зміни та додавання нових елементів. Першоджерело при цьому не змінюється. Якщо навіть розробники використовували захищені матеріали, лише з метою поліпшити якість нового коду і виправити баги.
2. Оригінальні ігри вийшли понад 15 років тому. Вони давно не підтримуються розробниками.
3. re3 та reVC вимагають наявності куплених GTA 3 та GTA Vice City, які вже прибрали з цифрових магазинів. Відповідачі хочуть зрозуміти, як їхні проєкти вплинули на продаж Take-Two і чому компанія заявила, що зазнала непоправних збитків.
4. Take-Two раніше активно вітала та підтримувала моди для своїх ігор.
5. До розробників re3 та reVC не можуть бути застосовані закони США щодо порушення авторських прав, оскільки вони проживають в інших країнах.