Інше

Хто такі Grove Street Games?

Хто такі Grove Street Games?

Розробку GTA: The Trilogy замовили у студії Grove Street Games — вона займається проєктом понад два роки. Хоча Grove Street Games існує майже як 15 років, вона не дуже відома.

Студія, яка базується у Флориді, найчастіше співпрацює саме з Rockstar Games. В різні роки Grove Street Games, раніше відома як War Drum Studios, працювала над портами Max Payne, Bully, GTA 3, GTA Vice City, GTA Chinatown Wars та GTA San Andreas.

Крім того, Grove Street Games працювала над розробкою ARK: Survival Evolved та рядом інших ігор. Зараз у портфоліо студії більше десятка проєктів. Grove Street Games можна вважати досвідченою, але невеликою командою: на сторінці в LinkedIn вказано, що в студії працює не більше 50 людей.

Зазвичай студія займається портуванням ігор інших компаній на смартфони на базі iOS та Android. Раніше у списку проєктів Grove Street Games ще не було жодного порту гри для PC чи консолей останніх двох поколінь.

Зате студія має досвід роботи з GTA. Grove Street Games кілька разів портувала ігри серії. Але якість портів не завжди виходила хорошою.

Наприклад, Grand Theft Auto 3 для iOS та Android гравці оцінюють у 4.3-4.5 бали з 5. З іншого боку, Grand Theft Auto San Andreas для Android оцінюють вже 3.2 бали з 5. Найпроблемнішим портом Grove Street Games були, мабуть, консольні версії GTA San Andreas

Фанати активно критикували версії San Andreas для PlayStation 3 та Xbox 360. Наприклад, скаржилися на погану оптимізацію, численні баги, вирізану озвучку, проблеми з керуванням та сильно погіршену графіку.