GTA 5Статті

Який транспорт буде у GTA 5?

Перший трейлер GTA 5 надзвичайно потішив у плані розробки теми “Транспорт у GTA 5”. Отож, спробуємо зібрати докупи все, що маємо на даний момент у цьому питанні.

Одразу слід відзначити той факт, що транспорт, який було показано, в цілому і, зокрема автомобілі, дуже схожі на реальні прототипи. Однак слід погодитись із тим, що автомобілі не будуть ліцензованими, а значить, ми не побачимо всесвітньо відомих брендів – будуть лише вигадані, “рокстарівські”, які зроблені на основі реальних. З іншого боку, так упевнено казати про це теж не будемо. Хоча наявність ліцензованих авто має сенс лише у симуляторах перегонів, а в нас, як ми пам’ятаємо, симулятор трохи іншого плану.

Є серйозні підстави вважати, що літаки, показані у Max Payne 3, дійсно матимуть місце у “п’ятірці”.

Який транспорт буде у GTA 5?

Реактивний літак Shamal. Картинка з трейлера і фото з МР3.

Який транспорт буде у GTA 5?

Винищувач Hydra. Картинка з трейлера і фото з МР3.

Крім того, у Max Payne 3 показали ще й зображення пасажирського та військового літаків. Швидше за все, вони й з’являться. Тим не менш, це буде не все. Як бачимо з трейлера, показано також кукурудзник (ймовірна назва – Cropduster), дирижабль (ймовірна назва – Сuban800) та гідролітак (чи не Skimmer?). Втім, є думка, відсотків на 98, що з цієї трійці керувати не можна буде саме дирижаблем. У попередніх частинах він постійно літав десь високо-високо і був доступний хіба що в якості декорації. А всі вищезазначені літаки (крім пасажирського та військового) вже продемонстровані у трейлері. Варто лише додати, що повернення літаків означає, що територія для гри буде дійсно великою і матиме не один населений пункт. Саме через відсутність великих відстаней між районами карти літаки були прибрані з GTA 4.

Який транспорт буде у GTA 5?

Кукурудзник-розпилювач поки що з невідомою назвою.

Тема повітряного транспорту GTA 5 на цьому не закінчується – лишилися ще гелікоптери. Їх очікується близько десяти. І серед звичних Maverick, Maverick Police (у трейлері помічено лише ці два “гвинтокрила”), Annihilator видно ще немало нових назв. У свою чергу, це може означати, що з’являться гелікоптери різних видів і типів – від промислових до рятувальних. Як вже було у GTA 4 (згадаємо Skylift) і GTA: Vice City Stories (про Air Ambulance і Armadillo теж не забудемо).

Що ж до водного транспорту, то тут вибір, схоже, буде ще більший. Показано Squalo, Marquis, Reefer і багато інших давно відомих нам катерів та човнів. Крім того, із назв видно, що має бути не менше чотирьох рибацьких човнів (fishboat_a, fishboat_b, fishboat_c, fishboat_d), повноцінні військові катери (gunboat) та інші. В цілому ж вимальовується чудова підбірка: рибалки, яхти, швидкісні катери, буксири і т.д. У трейлері ж вдалося побачити не так багато: Reefer й Speedophile 2000. З першим ми знайомі, а от що являє собою другий?

Який транспорт буде у GTA 5?

Славнозвісний водний мотоцикл Speedophile 2000.

Забуті й обділені увагою водні мотоцикли Jetski з GTA: Vice City Stories і Wetski з GTA: Chinatown Wars все ж таки повернуться. Але під новою назвою, яку видно на корпусі.

Який транспорт буде у GTA 5?

“Швидкостефіл” – не інакше.

Перш ніж перейти до автомобілів, скажемо про потяги, яких у трейлері не показали, однак залізниця промайнула у кількох сценах. Файли з Max Payne 3 вказують, що потягів буде 9 найменувань. Отже, чекаємо на вантажні й пасажирські потяги з численними коліями та великими станціями.

Двоколісний транспорт засвітився у трейлері, хоча й у мінімальній кількості – мотоцикл і велосипед. Стверджують, ніби це Vader (ми бачили його у GTA: TBoGT) і BMX. Додаємо до них кілька спортивних мотоциклів, Sanchez і моторолер Faggio. Не виключено, що кількість двоколісних транспортних засобів буде більшою.

Ну і найголовніше – автомобілі, яких у трейлері показали досить велику кількість. Спробуємо навести найпомітніші моделі.

Який транспорт буде у GTA 5?

На першому плані якась суміш Ferrari California, Nissan 350Z і Aston Martin V8 Vantage. На задньому плані – Huntley.

Який транспорт буде у GTA 5?

Як не дивись, а це – Burrito.

Який транспорт буде у GTA 5?

Автомобіль, що нагадує BMW E93.

Який транспорт буде у GTA 5?

Той самий суперкар, але з іншого ракурсу і з дахом.

Який транспорт буде у GTA 5?

Ліворуч у затінку стоїть наш старий знайомий – Caddy.

Який транспорт буде у GTA 5?

Найближчий джип, судячи з усього, і є Mesa Grande.

Який транспорт буде у GTA 5?

Дуже ймовірно, що біля будинку припарковано Admiral, а ближе до будинку стоїть BMX.

Який транспорт буде у GTA 5?

Автомобіль, що нагадує як Phoenix, так і Tampa.

Крім авто, наведених вище, було помічено Boxville, Schafte і багато інших.

Ну що ж, наш невеликий екскурс закінчено, а повноцінні підсумки можна буде підбити лише після появи самої гри.