GTA 5Статті

Що покаже нам карта GTA 5

Окрім кількості персонажів наразі найбільш обговорюваною темою є карта GTA 5, бо про неї можна сказати досить багато вже за трейлером. Але й чуток на цю тему в мережі досить багато. Отож, спробуємо вирішити, що ж може вийти з того, що вже (не)достовірно відомо.

Сумнівів щодо повернення серії до штату Сан-Андреас немає – у трейлері показано достатньо місць, щоб упевнитися, що це Лос-Сантос. ЛС – одне з трьох міст ігрового штату СА, але точно не відомо, чи будуть у “п’ятірці” два інших міста – Сан-Фієро та Лас-Вентурас. Розробники не стали нічого казати з цього приводу, а те, що вони не показали у трейлері СФ та ЛС, нічого ще не означає. Можливо, їх залишили для наступних трейлерів чи у якості сюрпризу для гравців. Однак, можна із впевненістю сказати, що навколо міста буде сільська місцевість і гори (швидше за все, гора Чілліад). Є інформація, що буде водоспад. Загалом, рельєф і клімат нагадуватиме Каліфорнію з її Лос-Анжелесом.

Що покаже нам  карта GTA 5

Порівняльна карта ігрових світів San Andreas і GTA V.

І після цього порівняння важко уявити, що прототипи Сан-Франциско й Лас-Вегасу будуть розташовані поряд із Лос-Сантосом. Дуже відрізняється місцевість, особливо пустеля навколо ЛВ (уявіть, що ж буде, якщо це все буде у грі!). Таким чином, думки про СФ і ЛС відкидаємо – їх ми навряд побачимо. Замість того, як кажуть чутки, буде декілька населених пунктів та невеликий острів. Основний “материк” буде розділено на дві частини протокою. Принаймні, саме так зображено на одному з варіантів карти.

Що покаже нам  карта GTA 5

Варіант карти №1. Порівняння з картою Ліберті-Сіті здається трохи нереальним.

Кажучи про порівняння масштабу карти, слід згадати про одну з чуток, коли мова йшла про те, що карта GTA 5 буде у п’ять разів більшою за Ліберті-Сіті, а це, за різними оцінками, від 50 до 100 квадратних кілометрів. У будь-якому разі, цифра і масштаб вражаючі.

Що покаже нам  карта GTA 5

Варіант карти №2. Фотографія дуже погана, але видно, що розташування помітно відрізняється від першого варіанту.

Повертаючись до порівняльної карти, що на початку статті, треба сказати про два важливих елементи: вітряні електростанції у Палм-Спрінґс і місцевість, що називають Great Western Divide.

Що покаже нам  карта GTA 5

Гори у трейлері та Great Western Divide.
Що покаже нам  карта GTA 5

Вітряні електростанції з трейлера у Палм-Спрінгс.

Зайвим доказом стала карта місць із трейлера, яку зібрав один з фанатів. Її розмах ідентичний до першої, порівняльної карти.

Окремим питанням стоїть тема населення. З трейлера видно, що гра буде наповнена різними людьми усіх соціальних шарів і багатьох національностей. А головний герой чи то італієць, чи то іспанець. Ресурс GTA.wikia у своєму досьє Лос-Сантоса з GTA 5 поставив приблизну цифру у 4 мільйони мешканців. Населення ж Лос-Анджелеса складає трохи більше 3 800 000, а з агломераціями – 17 мільйонів. Лишилось тільки нагадати, що Каліфорнія має найбільшу щільність населення у США.