Інше

GTA під забороною

GTA під забороною

Наразі ми не так багато знаємо про Grand Theft Auto V, але один політик в Австралії вже хоче заборонити цю гру. Під заборону підпадає не лише GTA V, а й уся серія. Як каже політик, ці ігри мають «відчути» на собі удар суддівського молотка.

Схожу позицію займає й прокурор штату New South Wales, Ґреґ Сміт. Він також хоче заборонити всі ігри за участі сцен сексуального характеру та насильства. В інтерв’ю австралійського телеканалу Seven Сміт відверто висловлюється проти ігор серії Grand Theft Auto, а саме, проти проституції в них.

GTA відверто пропагандує проституцію за гроші. Уявіть головного героя, що сидить у своєму автомобілі та погоджується на такі послуги. Після всього він виходить з автомобіля й стріляє їй у голову з напівавтоматичної гвинтівки. Що в цьому хорошого?

Австралія має намір ввести рейтинг 18+ для таких ігор. Відсутність цього в минулому була причиною багатьох судових розглядів. Не дивлячись на голосування на користь цього закону, Сміт не збирається зупинятися на досягнутому. Він хоче заборонити всі ігри, що потрапляють до цієї категорії.

Чим усе це закінчиться, ми дізнаємося трохи пізніше. Слідкуйте за новинами.